Hlavní obsah

Vysílání F1 se přesune z Novy na placené kanály Sport1 a Sport2

Praha
Aktualizováno

Televizní škatulata se chystají ve vysílání závodů mistrovství světa vozů formule 1. Královská disciplína po letošní sezóně zmizí po osmi letech z programové nabídky TV Nova a přesune se na placené kanály Sport1 a Sport2. Jejich provozovatel, společnost AMC Networks International Central Europe, získal exkluzivní práva na F1 pro roky 2015-2017.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Momentka z Velké ceny Itálie na okruhu v Monze.

Článek

„Jsem přesvědčen, že tato programová akvizice ještě více posiluje naši snahu přinést divákovi ty nejlepší momenty z domácího a mezinárodního světa sportu. Závody F1 jsou celosvětově jednou z nejpopulárnějších sportovních událostí a dle toho jim budeme poskytovat maximální pozornost a produkční podporu," poznamenal v tiskové zprávě výkonný ředitel AMC Networks Levente B. Málnay.

Na Sport1 a Sport2 se tak přesouvá další atraktivní obsah: v současné nabídce má již např. práva na fotbalovou kvalifikaci na ME 2016 a MS 2018, španělskou fotbalovou La Ligu či Kontinentální hokejovou ligu. Z formule 1 plánuje vysílat živě všechny závody i kvalifikace a na obrazovkách by rovněž měly dostat prostor doprovodné série GP2 a GP3. Součástí licence jsou i práva na 19dílný britský dokument Legendy formule 1, který představuje nejvýznamnější osobnosti prestižního seriálu.

„Díky získání práv na formuli 1 se spolu se stávajícím prémiovým obsahem zařadí Sport1 a Sport2 mezi jedny z nejatraktivnějších stanic v rámci celého trhu tematických televizí," komentoval získání práv na F1 country manažer AMC Networks pro Českou republiku a Slovensko Evžen Chlanda.

Složení vysílacího týmu, ani jména komentátorů zatím oznámena nebyla, vedení televize ale slibuje vysoký standard. „Náš produkční tým připravuje pro fanoušky opravdu nezapomenutelný divácký zážitek. Kromě přímých přenosů v HD kvalitě nabídneme také přehled těch nejzajímavějších momentů z daného závodu, exkluzivní pohled do boxů a živé vstupy komentátorů přímo z dějiště závodu," dodal Chlanda.

Richtr: Nečekal jsem tak revoluční změnu

Televize Nova přesun práv ke konkurenci obšírněji nekomentovala. "Na Nova Sport zajišťujeme vysílání těch nejatraktivnějších sportů, které zapadají do naší televizní strategie pro Českou a Slovenskou republiku. Sportovní události, které zařazujeme do nabídky Nova Sport, se v průběhu času vyvíjí. Každý sportovní program hodnotíme podle mnoha kritérií, nejedná se pouze o sledovanost. Např. minulý týden jsme oznámili uzavření exkluzivní tříleté smlouvy k vysílání nejprestižnějšího tenisového turnaje světa Wimbledonu," uvedla pro Sport.cz mluvčí Novy Anna Suchá.

Konec formule 1 na Nově nicméně úplně nepřekvapil komentátora Tomáše Richtra, který svým hlasem doprovázel závody v uplynulých sedmi sezónách, již v průběhu léta se ale rozhodl v příštím roce nepokračovat. "Roli hrála únava, rodina ochuzená o víkendy, rovněž ale pocit, že na Nově chybí strategická vize, chuť starat se o produkt. Mé obavy se potvrdily. Nečekal jsem ale, že změna bude tak revoluční," řekl Richtr Sport.cz.

A že by dnes nejzkušenější komentátor F1 nakonec začal poskytovat služby novému majiteli licence? "Na 99 procent jsem rozhodnutý, že si chci odpočinout. Mám ale oči otevřené a uši nastražené, co přinese příští ráno," podotkl s úsměvem.

Budete sledovat formuli 1 na stanicích Sport1 a Sport2?
ano, mám zaplacený programový balíček s oběma kanály
13,1 %
ano, balíček si dokoupím
1,1 %
ne, nehodlám za F1 platit
85,8 %
Celkem hlasovalo 38475 čtenářů.

Reklama

Související témata: