Hlavní obsah

FANTASY: Pro Velkou cenu Japonska jsme zvolili jedničkou Hamiltona!

Po Velké ceně Singapuru se formule 1 přesunula do Japonska, kde se na okruhu Suzuka uskuteční 15. závod letošní sezóny. Země vycházejícího slunce bude svědkem dalšího boje stříbrných šípů o titul mistra světa.

Kapitánem našeho týmu je Hamilton.

Článek

Lewis Hamilton s přehledem vyhrál před čtrnácti dny Velkou cenu Singapuru. V bitvě o mistra světa vede před svým stájovým kolegou o tři body. Rosberg v Singapuru nedojel, jelikož jej zradila technika. Selhání vozu způsobila cizí látka ve sloupku řízení, která způsobila zkrat a následně poruchu volantu.

„Minulá neděle v Singapuru byla pravděpodobně pro mě nejtěžším moment v letošním roce. Ztratil jsem zde mnoho bodů v boji o titul. Vím, že každý v našem týmu dělá vše pro to, abychom dosáhli nejlepšího výsledku. Teď nás čeká Japonsko, které je jednou z nejlepších Velkých cen v motosportu. Událo se tu mnoho historických událostí. Je to bezpochyby jedna z nejlepších tratí na světě."

Zajímavosti Velké ceny Japonska
Velká cena Japonska je vypsaná na 53 kol, jedno kolo měří 5 807 metrů.
Celková délka závodu měří 307,471 km, rovinky tvoří 40% okruhu. Nejdelší měří 994 metrů. Piloti ji projedou přibližně za 16 sekund a dosahují zde rychlosti 320 km/hod.
Jelikož Suzuka je od roku 1987 jedním z posledních závodů sezóny, bylo zde korunováno celkem jedenáct mistrů světa. Naposledy zde titul získal Sebastian Vettel v roce 2011.

Mnozí fanoušci formule 1 přirovnávají souboj mezi Hamiltonem a Rosbergerem k legendárnímu duelu o titul mezi ikonami formule Alainem Prostem a Ayrtonem Sennou. Bylo to právě na Suzuce, kde v roce 1989 vygradovala jejich rivalita. Oba jezdci McLarenu se zde srazili a skončili mimo trať. Prost ze závodu odstoupil, ale Senna v něm pokračoval a závod vyhrál. Avšak později byl diskutabilně diskvalifikován a suspendován na šest měsíců za nebezpečný návrat na trať. Díky tomu připadl titul Prostovi.

Piloti Mercedesu se porovnání se Senou a Prostem brání.„Jsem hrdý na to, když slyším o tomto porovnání, protože oni byli velikáni tohoto sportu, avšak já se tímhle nenechávám ovlivnit," pronesl Rosberg. „Tahle bitva je zcela jiná a nelze ji srovnávat s žádnou jinou, která se odehrála v minulosti. Jsem šťastný a hrdý na to, že předvádíme skvělou show a bitvu, která prospěje tomuto sportu. To je to nejlepší, co můžete udělat."

Reklama

Související témata: