Hlavní obsah

Vettel po sezóně odejde z Red Bullu, zřejmě zamíří k Ferrari

Suzuka

Sebastian Vettel po skončení letošní sezony odejde z Red Bull Racing. Podle šéfa stáje Christiana Hornera bude čtyřnásobný mistr světa formule 1 zřejmě závodit za Ferrari. Sedmadvacetiletý německý pilot působí v Red Bullu od roku 2009.

Foto: Yuya Shino, Reuters

Německý pilot Sebastian Vettel při tréninku na Velkou cenu Japonska.

Článek

„Sebastian Vettel nám sdělil, že na konci sezony 2014 Red Bull opustí," uvedla stáj Red Bull. která zároveň oznámila, že Vettela nahradí dvacetiletý ruský závodník Daniil Kvjat z týmu Toro Rosso.

Podle serveru BBC nahradí Vettel ve Ferrari Španěla Fernanda Alonsa, který prý přejde do týmu McLaren. „Ferrari mu zjevně učinilo velmi atraktivní nabídku," prohlásil Horner.

Německý pilot ujistil, že se s Red Bullem rozchází v přátelství. „Neudělal (tým) nic špatně. Nemá to ani nic společného s výsledky, i když nejsou takové, jaké jsme čekali," řekl úřadující šampión, který letos nevybojoval jediné vítězství. Navíc výsledkově zaostává za týmovým kolegou Danielem Ricciardem.

Od chvíle, kdy Vettel přišel před pěti lety do Red Bullu, vyhrál 38 Grand Prix a v roce 2010 se stal nejmladším mistrem světa v historii F1. Letos byl nejlépe druhý před dvěma týdny v Singapuru.

„Před ničím neutíkám. Někdy člověk prostě potřebuje v životě něco nového. A když se naskytne příležitost, je potřeba se jí chopit," komentoval nečekané rozhodnutí pro server auto-motor-und-sport.de. Zda má skutečně namířeno do Ferrari, nepotvrdil.

Reklama

Související témata: