Hlavní obsah

Bianchi je na tom zle, shodují se informace jezdců. Výsledky závodu neřeší

Suzuka

Lewis Hamilton se stal vítězem Velké ceny Japonska. Triumf z patnáctého závodu sezóny však příliš bujaře neslavil, ani si neužil průjezd cílovou rovinkou. Po vážné nehodě Julesa Bianchiho se myšlenky účastníků závodu upínaly směrem ke stavu zraněného závodníka Marussie, po jehož nehodě byl závod předčasně ukončen.

Foto: Yuya Shino, Reuters

Sanitka odváží těžce zraněného Bianchiho.

Článek
Fotogalerie

„Nepřemýšlím o závodě, myslím na svého kolegu," řekl krátce po dojezdu Nico Rosberg, který skončil druhý poté, co jej ve 29. kole předjel týmový kolega Hamilton, jenž také neskrýval obavy o Bianchiho zdraví. „Není příjemné slyšet, že jeden z vašich kolegů je vážně zraněný, takže to je teď má hlavní starost," sdělil vítěz smutného závodu Hamilton.

„To, co v tuto chvíli víme, působí velmi smutně. Doufám, že odteď už uslyšíme jen dobré zprávy," řekl po závodu Sebastian Vettel, který dojel třetí.

Vše se stalo ve 42. a 43. kole. Nejprve se v osmé zatáčce vyboural Adrian Sutil. O kolo později se do ještě větší pohromy namočil Francouz Bianchi, jehož monopost narazil do jeřábu, který odklízel Sutilův vůz.

„Dostal jsem se do aquaplanningu v osmé zatáčce, poté přišel smyk a náraz do zdi," vysvětloval příčinu své nehody Sutil. „Byl jsem blízko Julesa. O kolo později, pod žlutými vlajkami, se dostal do stejného problému," cituje německého závodníka BBC.

Reklama

Související témata: