Hlavní obsah

Gesto úcty. Marussia nasadila v Soči jen jeden vůz, Bianchiho auto zůstalo v garáži

Praha/Soči

Těžké rozhodování mělo na bedrech vedení stáje Marussia před startem programu Velké ceny Ruska formule 1. Tým zvažoval, zda do šestnáctého podniku mistrovství světa nasadí za těžce zraněného Julese Bianchiho rezervního jezdce Alexandera Rossiho, nebo nechá monopost francouzského pilota v garáži. Nakonec zvítězil respekt a tým se za gesto úcty dočkal pochvalných reakcí.

Foto: Sport.cz

Monopost Julese Bianchiho zůstane během Velké ceny Ruska v garáži.

Článek

Jsme s tebou. To je heslo, kterým celý paddock v Soči vyjadřuje podporu vážně zraněnému Bianchimu, jenž po havárii při GP Japonska stále bojuje o život v nemocnici a má vážné poranění mozku. A Marussia motto podpořila i svým rozhodnutím. Ve čtvrtek sice třiadvacetiletého Američana Rossiho dopsala na oficiální startovní listinu, konečný verdikt si ale nechala až na páteční ráno. A Bianchiho připravený monopost nakonec zůstal stát v týmové garáži.

Jediným zástupcem Marussie na trati tak bude Brit Max Chilton. „V nadcházející Velké ceně pojedeme jen s jedním vozem. Chceme tak vyjádřit úctu Julesovi, který je v Jokkaiči stále v kritickém, ale stabilizovaném stavu. Informovali jsme závodní komisaře, že druhý vůz stahujeme. V týmu převládá pocit, že s ohledem na okolnosti, je adekvátní nasadit jen vůz Maxe Chiltona. Julesovo auto je připraveno k závodu, zůstane ale po celý víkend v jeho garáži," uvedla stáj v prohlášení.

Podporu Bianchimu svorně vyjadřuje celý paddock a Marussia potvrdila, že závod v Rusku se pojede za francouzského pilota. „Na podporu Julese a jeho rodiny poneseme grafiku #JB17, abychom tak symbolicky vyjádřili, že přestože tu Jules s námi není, bude v Soči přesto závodit," doplnil tým.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články