Hlavní obsah

Bianchiho havárii v Japonsku prošetří speciální skupina FIA

Mezinárodní automobilová federace ustanovila desetičlennou pracovní skupinu, která prošetří okolnosti nehody Julese Bianchiho při Velké ceně Japonska, při níž francouzský pilot utrpěl vážná zranění hlavy. Výsledky vyšetřování tým předloží 3. prosince.

Foto: Toru Hanai, Reuters

Jules Bianchi na mokré trati v Suzuce, kde těžce havaroval a v současné době bojuje o život.

Článek

Jezdec stáje Marussia narazil 5. října během Grand Prix v Suzuce, kterou ovlivnil tajfun, se svým vozem do jeřábu, jenž z trati odtahoval další poškozený monopost. Při nehodě utrpěl vážné zranění mozku s poškozením nervových vláken a leží v kritickém, ale stabilizovaném stavu v nemocnici v Jokkaiči.

Pracovní skupina, kterou povede předseda bezpečnostní komise FIA Peter Wright, by měla podle FIA "provést úplné přezkoumání nehody, abychom lépe pochopili, co se stalo, a navrhnout nová opatření pro posílení bezpečnosti na okruzích."

Tým, v němž figurují mimo jiné i bývalí šéfové stájí F1 Ross Brawn a Stefano Domenicali či pilot Alexander Wurz, předloží svá doporučení prezidentovi FIA Jeanu Todtovi. Jejich zjištění FIA zveřejní na prosincovém zasedání světového motosportu v Dauhá.

Reklama