Hlavní obsah

Startovní pole formule 1 se rozpadá. Stáje Caterham a Marussia se nezúčastní americké GP

Londýn

Dlouho očekávané se stává skutkem. Některé nově přibrané stáje do nejsledovanějšího motoristického seriálu světa formule 1 měly dlouhodobě ekonomické potíže, dvě z nich se pak definitivně nezúčastní nadcházející Velké ceny USA. Otazník visí také nad jejich startem v následujím závodu, který se pojede v Brazílii.

Foto: Sport.cz

Finský jezdec Heikki Kovalainen v monopostu stáje Caterham

Článek

Na startu Velké ceny USA formule 1 bude za týden jen 18 vozů. K zámořskému závodu neodcestují finančními potížemi zmítané stáje Caterham a Marussia. Agentuře Reuters to řekl šéf seriálu Bernie Ecclestone.

„Žádný z těchto týmů do USA nepocestuje," řekl Ecclestone. Vše navíc nasvědčuje tomu, že po Austinu bude o oba týmy ochuzeno startovní pole i v následné Velké ceně Brazílie.

Nad Caterhamem převzal v minulých dnech kontrolu insolvenční správce po sporech kvůli nevyrovnaným závazkům mezi bývalým majitelem podnikatelem Tonym Fernandesem a investiční společností Engavest, jež kvůli tomu z obchodu vycouvala.

Stáj Marussia má také finanční potíže, navíc fungováním týmu otřásla těžká nehoda Francouze Julese Bianchiho v předminulé Velké ceně Japonska. Už v posledním závodě v Rusku tým startoval jen s jedním vozem, hlavním důvodem byl však respekt vůči zraněnému jezdci.

Reklama

Související témata: