Hlavní obsah

Stav pilota F1 Bianchiho zůstává kritický. Dál bojuje o život, sděluje rodina

Jokkaiči

Těžce zraněný pilot formule 1 Jules Bianchi zůstává takřka čtyři týdny po nehodě při Velké ceně Japonska v kritickém, ale stabilizovaném stavu. Uvedla to dnes jeho rodina prostřednictvím stáje Marussia. Žádné jiné nové informace nesdělila, jen to, že Bianchi dál bojuje o život. "Všem, kteří mají Julese nadále ve svých myšlenkách a modlitbách, děkujeme," píše rodina s odkazem, že další novinky zveřejní ve "vhodném okamžiku".

Foto: Juja Šino, Reuters

Jules Bianchi v Suzuce.

Článek

Pětadvacetiletý francouzský jezdec 5. října v závěru Grand Prix v Suzuce vyletěl z mokré trati a narazil do jeřábu, který u bariéry odtahoval jiný nabouraný vůz. Bianchi utrpěl závažné poranění mozku s poškozením nervových vláken a zůstává v nemocnici v japonském Jokkaiči.

Stáj Marussia, pilotův zaměstnavatel, vydala ve čtvrtek na žádost rodiny Julese Bianchiho zprávu o aktuálním zdravotním stavu zraněného francouzského závodníka. Moc nového však nepřinesla.

"V neděli uplynou od Julesovy nehody čtyři týdny a zůstává ve všeobecné nemocnici Mie v Jokkaiči," stojí v prohlášení. "Jeho stav je lékařskými profesionály i nadále klasifikován jako kritický, ale stabilizovaný. I když nemáme žádné nové informace, které bychom mohli prezentovat, uvědomujeme si, že všude po světě je obrovské množství lidí, kteří Julese podporují a přejí mu v jeho boji."

Stanovisko tedy přišlo i proto, aby fanoušci cítili adresnost svých vzkazů. "Jules pokračuje v boji, a i když se objevily některé zprávy týkající se plánů spojených s další léčbou, v tomto okamžiku bude v boji pokračovat zde v Jokkaiči. K věcem přistupujeme krok po krku," reagovala rodina na spekulace o převozu do Francie.

V textu se ještě praví o tom, že lékaři v nemocnici jsou nadále v nepřetržitém kontaktu s odborníky z univerzity La Sapienza v Římě, jakož i s profesorem Gérardem Saillantem, který je prezidentem lékařské komise FIA.

Okolnosti Bianchiho nehody vyšetřuje speciální skupina FIA, výsledky vyšetřování předloží 3. prosince.

Reklama