Hlavní obsah

Ferrari doběhl podvodník. Na falešném účtu oznámil podpis smlouvy s Vettelem

Praha
Aktualizováno

Brnkali na nervy fanoušků, a nakonec je doběhl nějaký šprýmař. Stáj Ferrari dopoledne oznámila na svém twitterovém účtu, že brzy oznámí důležitou zprávu. A nedlouho po poledni se na sociální síti objevila informace, že Scuderia vítá do rodiny čtyřnásobného mistra světa Sebastiana Vettela. Problém byl, že tato informace se objevila na falešném účtu, který byl kopií oficiálního profilu Ferrari. Vpodvečer Scuderia skutečně přišla s oznámením: o změně názvu svého účtu.

Foto: Felipe Dana, ČTK/AP

Sebastian Vettel by měl podle očekávání podepsat smlouvu s týmem Ferrari. První zpráva ale byla falešná.

Článek
Fotogalerie

Vettel po letošní sezóně opustí stáj Red Bull, s níž vybojoval čtyři tituly mistra světa, a jeho dalším působištěm by mělo být právě Maranello. Na oficiální podpis kontraktu se ale stále čekalo. Ve středu ráno začalo vše nasvědčovat tomu, že se věci daly do pohybu.

Scuderia si začala s fanoušky pohrávat po deváté hodině ráno. „Něco důležitého se přihodí. Zůstaňte na příjmu...," hlásila na svém Twitteru. „Změny jsou ve vzduchu. Napněte svou představivost," vystupňoval tým napětí za dvě hodiny. V podvečer pak avizovaná novinka přišla: Ferrari změnilo název svého účtu z @InsideFerrari na @ScuderiaFerrari. "S blížícím se miliónem followerů se mění jméno profilu Ferrari do podoby, která má větší vazbu na týmovou historii," komentovala stáj kosmetickou změnu.

Kopie téměř dokonalá

Jenže ještě o pár hodin dříve tým z Maranella doběhl twitterový vtipálek, či lépe řečeno podvodník. Na účtu, který byl na první pohled totožný s oficiálním profilem Scuderie, se odpoledne objevil vzkaz „Je nám ctí přivítat Sebastiana Vettela jako člena rodiny Ferrari."

Hned na druhý pohled bylo sice jasné, že něco nesedí: na falešném účtu bylo jen sedm postů a několik desítek sledujících, zatímco oficiální účet Scuderie sleduje bezmála milión fanoušků a tweetů stáj vyprodukovala téměř 35 tisíc.

I přesto ale zprávu přejaly některé agentury a Ferrari obratem informaci dementovalo. "Ferrari nemá co sdělit. Jsou to spekulace médií, které nemůžeme potvrdit," uvedla mluvčí týmu.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint