Hlavní obsah

Ecclestone po sezóně kritizoval exšampióna Vettela: Kam se poděla jeho soutěživost?

Šéf formule 1 Bernie Ecclestone dva týdny po skončení šampionátu podrobil kritice sesazeného krále Sebastiana Vettela. Ač je jeho velkým fanouškem, letos se mu německý pilot svým postojem vůbec nelíbil a doufá, že se v něm znovu probudí soutěživost.

Foto: Felipe Dana, ČTK/AP

Sebastian Vettel bude v příští sezóně hájit barvy týmu Ferrari.

Článek

Vettel kraloval světu F1 čtyři roky v řadě až do letoška, kdy s Red Bullem po změně v pravidlech nepředstavovali konkurenci pro Mercedes. V konečném pořadí MS sedmadvacetiletý pilot obsadil páté místo, s Red Bullem se rozešel a od nového roku bude jezdit za Ferrari.

"Jsem velký Sebastianův fanoušek, ale trochu měl zklamal přístupem, který se podle mého změnil. Choval se poraženecky, ale takový není. Takovou mentalitu nemá, je to soutěživý člověk," napsal Ecclestone v ohlednutí za letošní sezónou.

Podobně zklamaný byl z Ferrari i dalšího exšampióna Fernanda Alonsa, který by po Vettelově příchodu měl jezdit za McLaren. "Fernando byl od poloviny sezóny tak trochu jako Sebastian," uvedl Ecclestone.

Naopak byl vděčný Mercedesu, že jeho jezdci Lewis Hamilton i Nico Rosberg udrželi šampionát až do konce otevřený. "Měli jsme velké štěstí s tím, jak to dopadlo a že ti dva spolu závodili. A je dobré, že jim to Mercedes umožnil. Jinak by to byla opravdu mizerná sezóna," dodal šéf F1.

Reklama

Související témata: