Hlavní obsah

Sauber chce od nového vozu i jezdců hlavně body

Po zpackané sezóně bez jediného získaného bodu vyhlíží tým Sauber nový ročník mistrovství světa vozů formule 1 s nadějí, že probublá startovním roštem na stabilně bodované pozice. Pomoci k tomu má i nový vůz s označením C34, který tým v pátek představil.

Foto: Sport.cz

Sauber C34

Článek
Fotogalerie

Konstruktéři Sauberu se při realizaci nového auta soustředili na tři klíčové oblasti: chování vozu v pomalých zatáčkách, redukci váhy a stabilitu při brzdění. „Během roku 2014 jsme v těchto aspektech nasbírali spoustu zkušeností, které jsme při stavbě C34 mohli využít," podotkl při představení vozu, který pohání motor od Ferrari, šéfdesignér Eric Gandelin.

Zatímco většina stájí se po loňských zběsilostech v designu „nosů" aut vrátila - s ohledem na úpravy technických regulí - k víceméně klasickému vzhledu, Sauber (podobně jako Williams) část starého designu zachoval a jeho vůz zdobí baňatá špička.

Cíle týmu jsou jasné. „Musíme se zlepšit a být schopni bojovat o bodované pozice," uvedla šéfka stáje Monisha Kaltenbornová. V cestě vzhůru startovním roštem má i nová jezdecká dvojice Marcus Ericsson a Felipe Nasr. „Jsem z obou nadšená, přinesli do týmu svěží vzduch. Jsou mladí, talentovaní a totálně motivovaní. Jsem si jistá, že o sobě dají vědět," dodala Kaltenbornová.

Reklama

Související témata: