Hlavní obsah

OBRAZEM: Konzervativní Mercedes, revoluční Red Bull. Co říkáte na jejich nové vozy?

Daly si na čas, ale nakonec stáje Mercedes a Red Bull představily nové monoposty, a to těsně před zahájením oficiálních testů na novou sezónu formule 1. Mercedes ukázal novou F1 W06 se vší parádou, Red bull nic takového nepřichystal - jako by se za revoluční vzhled svého stroje styděl.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Rosberg (vlevo) s Hamiltonem představují nový monopost Mercedesu.

Článek
Fotogalerie

Red Bull, který vloni po čtyřech mistrovských sezónách vyhořel, vyjel s černým vozem v netradičním maskovacím designu připomínajícím graffiti z garáží bez jakýchkoliv ceremonií.

Mercedes vloni ovládl 16 z 19 Velkých cen. Hamilton triumfoval jedenáctkrát, Rosberg vyhrál pět závodů. Pouze Australan Daniel Ricciardo z Red Bullu dokázal ve zbývajících třech Grand Prix nadvládu Mercedesu narušit, čtyřnásobný šampión Němec Sebastian Vettel se prosadit nedokázal a po sezóně odešel k Ferrari.

Budou šarvátky v Mercedesu pokračovat?

Rosberg chce i letos s týmovým kolegou naplno bojovat. „Po minulém roce už vím, jaký je to pocit vítězit a bojovat o titul, ale taky vím, jaké to je, když nakonec nevyhrajete. To už si znovu zopakovat nechci," prohlásil německý pilot.

Mercedes neprovedl na novém autě mnoho změn a ostatní stáje doufají, že se jim po loňské premiéře nových hybridních motorů podaří stáhnout ztrátu. O ambicích týmů v čele s Ferrari a McLarenem hodně napoví už premiérové testy v Jerezu, kde budou jezdci nové monoposty zkoušet do středy. Další testování je na programu od 19. do 22. února a od 26. února do 1. března na okruhu v Barceloně. Nová sezóna, v níž se pojede 20 závodů, začne 15. března tradičně v Melbourne.

Reklama

Související témata: