Hlavní obsah

Vettel byl na testech F1 v Jerezu znovu nejrychlejší

Sebastian Vettel za volantem ferrari byl znovu nejrychlejším pilotem na oficiálních testech týmů formule 1 v Jerezu. Z nedělního maxima ubral hvězdný nováček italské stáje skoro dvě sekundy, z 89 kol v délce 4,428 km zvládl to nejrychlejší za 1:20,984 minuty.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Sebastian Vettel při testech v Jerezu.

Článek
Fotogalerie

"Byly to dobré dva dny. Nelze z toho ale dělat chybné závěry a je třeba zůstat nohama na zemi. Měli jsme tu trochu jinou náplň než většina ostatních týmů," řekl Vettel.

O dvě kola více než čtyřnásobný mistr světa absolvoval úřadující šampión Lewis Hamilton. Brit v barvách Mercedesu měl ale v plánu větší porci (jeho německý týmový kolega Nico Rosberg v neděli zvládl 157 kol), ale jízdy musel předčasně ukončit kvůli technické závadě.

Celkově byl Hamilton o 1,506 sekundy pomalejší než Vettel. Zaostal i za nováčkem F1 Felipem Nasrem z Brazílie, který se vedle Vettela jako jediný dostal pod hranici 1:22 a podobně jako o den dříve Švéd Marcus Ericsson vybojoval druhé místo pro Sauber, a Finem Valtterim Bottasem ve williamsu. Pátý čas zajel další debutant v královské automobilové třídě, teprve sedmnáctiletý Nizozemec Max Verstappen z týmu Toro Rosso.

V barvách McLarenu napodobil Brit Jenson Button nového týmového kolegu Fernanda Alonsa ze Španělska, který v neděli odjel jen šest seznamovacích kol. Button na trati pobyl stejný počet okruhů. Příliš toho neotestoval ani nováček v Red Bullu Daniil Kvjat z Ruska. Hned brzy zničil přední křídlo a další neměl tým momentálně k dispozici.

V Jerezu testuje osm týmů a budou v tom pokračovat do středy. Další jízdy bude hostit dvakrát Barcelona.

Reklama

Související témata: