Hlavní obsah

Räikkönen uzavřel s ferrari první testy F1 nejrychlejším časem

Fin Kimi Räikkönen uzavřel úvodní testování formule 1 na novou sezónu nejrychlejším časem pro Ferrari. Bývalý mistr světa zajel ve středu na okruhu v Jerezu kolo za 1:20,841 minuty a překonal nejlepší výkon z testů, který od pondělí držel jeho nový týmový kolega Sebastian Vettel. Rychlost Sauberu s motory Ferrari potvrdil druhým časem dne Marcus Ericsson.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Fin Kimi Räikkönen uzavřel na okruhu v Jerezu úvodní testování formule 1 na novou sezónu nejrychlejším časem pro Ferrari.

Článek
Fotogalerie

Obhájce loňského titulu Lewis Hamilton uzavřel s mercedesem testování dalším maratonským dnem. Brit absolvoval na 4,428 kilometru dlouhém okruhu 117 kol, nejvíce ze všech jezdců na trati, přestože musel kvůli technickým problémům svůj monopost na nějakou dobu odstavit. Časem obsadil ve středu třetí místo. Celkem Mercedes odjel v Jerezu během čtyř dnů 516 kol a tedy téměř 2285 kilometrů, zdaleka nejvíc ze všech stájí.

V celkovém hodnocení patří pět nejrychlejších časů z úvodních testů vozům s motory Ferrari. Vedle Räikkönena a Vettela se prosadil brazilský nováček Sauberu Felipe Nasr, kterému patří třetí a pátý čas. Hamiltonovi patřilo v konečném součtu až osmé nejlepší kolo.

Problémy dnes znovu trápily McLaren a Red Bull. Jenson Button absolvoval kvůli problémům s čerpadlem jen 35 kol, Daniil Kvjat po dlouhém čekání odjel 62 kol. Romain Grosjean z Lotusu musel monopost odstavit po 53 kolech kvůli potížím s motory Mercedes.

Další testování je na programu od 19. do 22. února a od 26. února do 1. března na okruhu v Barceloně. Nová sezóna MS, v níž se pojede 20 závodů, začne 15. března tradičně v Melbourne.

Reklama

Související témata: