Hlavní obsah

Schumacherův syn míří do světa formulí. Mladý Mick testoval ve Valencii a měl by jezdit za nizozemský tým

Otcova tragédie ho neodradila, patnáctiletý syn Michaela Schumachera Mick se chystá na vstup do světa formulí. V nastávající sezóně by se měl objevit v nizozemském týmu Van Amersfoort Racing a závodit v jeho barvách v seriálu formule 4. Smlouvu sice zatím ještě nepodepsal, ale podle informací nizozemského a německého tisku jejímu uzavření po tajných testech na okruhu ve španělské Valencii nic nebrání.

Foto: Profimedia.cz

Mick Schumacher.

Článek

Všechno proběhlo v dokonalém utajení. Dokonce tak důkladném, že se Schumacher junior neobjevil ve španělské Valencii pod svým vlastním jménem.

Testoval jako Mick Betsch

Na okruhu Ricarda Torma se představil pod jménem Mick Betsch, což je dívčí jméno jeho matky Corriny.

Logicky, protože na sebe nechtěl poutat pozornost ani on, natož pak šéfové nizozemského týmu, za který by měl startovat. Mick Jr., jak si Schumacherův syn říká, by přitáhl pozornost médií lačných všeho, co se kolem rodiny sedminásobného mistra světa F1 děje. Zvláště, když se informací o momentálním zdravotním stavu Michaela Schumachera, jenž se vážně zranil v prosinci roku 2013 při lyžování, dostává na světlo světa minimálně.

„Mick je určitě talentovaným jezdcem," potvrdil šéf rakouského týmu Mücke Motorsport Peter Mücke, jenž byl testům Schumachera juniora přítomen.

„Po pouhém dnu testování ale nemůžete říci, zda z něho bude dobrý jezdec. A stejně tak nemůžete soudit, zda dobrý motokárový závodník bude stejně rychlý i ve formuli. Skvělé rodinné jméno nestačí, musíte být i patřičně rychlí," dodal.

Mladý Schumacher na sebe upozornil v loňské motokárové sezóně, kdy se stal vicemistrem světa mezi juniory a německým šampiónem v této věkové kategorii.

Chci být mistrem světa, prohlásil teenager

„Jsem hrdý na dosažený výsledek, který je pro mě hodně důležitý, ale jde jen o začátek mé kariéry. Mým cílem je stát se mistrem světa," nechal se teenager Schumacher slyšet při slavnostním ceremoniálu, při němž mu samo sebou připomínali, že jeho otec za volantem motokár také začínal. A dokonce už ve čtyřech letech.

Teď má Mick Jr. namířeno do světa formulí, i když si zmiňovaný Peter Mücke myslí, že by měl ještě rok počkat a závodit s motokárou. „Při testech ve Španělsku šlo podle mého spíše o to vyzkoušet jeho potenciál," soudil po tom, co viděl ve Valencii.

Schumacher junior však do světa formulí spěchá a jeho smlouva s týmem Van Amersfoort Racing je údajně nachystaná. Poprvé by se měl představit 26. dubna na okruhu v německém Oscherslebenu.

„Tyto informace nebudu komentovat," odmítla se na téma Micka Jr. vyjádřit manažerka Michaela Schumachera Sabine Kehmová.

Potomci Michaela Schumachera si na adrenalin a rizikové sporty zřejmě potrpí. Mickova starší sestra se totiž dala na westernové jezdectví. Devatenáctiletá Gina Maria už je dokonce juniorskou mistryní světa.

Reklama

Související témata: