Hlavní obsah

Vettelův nástupce Kvjat má jasno: Kdybych jezdil na hov.., nebyl bych v Red Bullu

Jerez

Polepšil si do stáje zvyklé na mistrovské tituly a jeho sebevědomí tomu odpovídá. Přestože do Red Bullu přišel jako náhrada za čtyřnásobného šampióna Sebastiana Vettela, ruský pilot Daniil Kvjat si troufá. Prý i v minulém působišti v Toro Rosso začínal sezónu s myšlenkami na mistrovský titul...

Foto: Miguel Morenatti, ČTK/AP

Kde končí zebra, kde začíná silnice...? Red Bull řízený ruským pilotem Daniilem Kvjatem na trati v Jerezu.

Článek

Má kliku. A velkou. Kdyby to Sebastian Vettel nevzdal a neodešel do Ferrari, téměř jistě by mladý Rus stále byl v Toro Rosso. Takhle to ovšem suverén nebere.

„V štěstí nevěřím. Všechno je o rozhodnutích a o výsledcích. Kdybych loni jezdil na hovno, nebyl bych tu, i kdyby Sebastian odešel. Teď jsem tady. Taková je situace a já jen na ni musím reagovat. Toto je skutečný život a ne štěstí. Toto je realita," nechal se Daniil Kvjat slyšet v rozhovoru pro ESPN během testování v Jerezu.

Své sebevědomí před sezónou rozhodně neskrývá. „Musíme mířit vysoko. Dokonce i před sezónou, kterou jsem začal v Toro Rosso, jsem si pomyslel, proč se nepokusit být mistr světa? Ale samozřejmě pak věci začaly být skutečnější. Žijete den za dnem a nejdete do hloubky s takovými myšlenkami," říká Kvjat.

Celé Rusko ho podporuje

V Red Bullu vytvoří novou dvojici s Danielem Ricciardem, který si loni po svém příchodu jako nováček stáje počínal jako mazák.

„Je to fajn. Známe se už pěkně dlouho, jsem si opravdu jistý, že to bude v pořádku. Nevidím žádné problémy. Je to vtipný chlapík, hlavně když jste s ním sami. Vždy je o čem povídat," popisuje Kvjat.

Pro Rusko je jeho přestup k Rudým býkům velká věc. „To je pravda. Cítím, že mě v Rusku dost podporují, ale bez výsledků to je nic. Tak to nefunguje," ujišťuje.

Reklama

Související témata: