Hlavní obsah

Ať si Lauda donese přilbu, Hamilton i Rosberg jsou nemocní

Barcelona
Aktualizováno

Úřadující mistr světa formule 1 Lewis Hamilton musel ze zdravotních důvodů předčasně ukončit úvodní den testování v Barceloně. Britský pilot Mercedesu se necítil dobře a po necelých dvou hodinách na okruhu své snažení vzdal. Fit není ani jeho stájový kolega, Nico Rosberg má bolestivý zánět nervu v krční oblasti. Lékaři mu doporučují nejezdit, aby se kompletně vyléčil.

Foto: Profimedia.cz

Lewis Hamilton během testování v Jerezu.

Článek

Piloti stáje Mercedes padli do jednoho. "Řekněte Laudovi, ​​že by si měl donést přilbu," cituje Auto Motor und Sport vtipkování lidí z Mercedesu a jejich vzkaz pro slavného pilota Nikiho Laudu, který je ve stáji poradcem.

"Lewis není ve stavu, aby mohl pokračovat," uvedli zástupci stáje s tím, že třicetiletý Hamilton měl od rána vysokou horečku. Za volantem dnes zvládl odjet jen 11 okruhů.

Mechanici tak v pauze přestavěli monopost tak, aby v něm mohl odpoledne v testování pokračovat náhradní pilot Pascal Wehrlein. Dvacetiletý Němec dopoledne kroužil na okruhu v barvách sesterské stáje Force India, která zatím jezdí s loňským modelem vozu, a byl nakonec rychlejší, než po odpoledním "přestupu" do kokpitu mercedesu.

Je navíc možné, že Wehrlein dostane v Mercedesu prostor i v dalších dnech.

Druhé oficiální testování před novou sezónou potrvá v Barceloně do neděle. Nejrychlejším pilotem úvodního dne byl Venezuelan Pastor Maldonado v lotusu před finským pilotem Ferrari Kimim Räikkönenem (-0,156 sekundy) a Australanem Danielem Ricciardem z Red Bullu (-0,536).

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint