Hlavní obsah

Patricková si ve formuli 1 nezajezdí, krásku to ale nemrzí

Daytona

Čekalo se, že by se mohla stát atrakcí Velkých cen. Danica Patricková se dokázala prosadit v severoamerických závodních sériích a její jméno bylo často spojováno i s formulí 1. Atraktivní krásce je však již 32 let a k jejímu přestupu do F1 nikdy nedošlo. Dnes je již téměř jasné, že ani nedojde. „Ne, nelituji toho. Těžko bych měla v F1 šanci vyhrávat,“ říká realisticky.

Foto: Terry Renna, ČTK/AP

Danica Patricková během závodů série NASCAR v Daytoně.

Článek

Američanka se k motorsportu dostala díky rodičům, kteří se dokonce poznali na automobilových závodech. Na okruzích trávila velké množství času a závodění propadla.

„Mnozí lidé vždy mluvili o tom, že jednoho dne půjdu do F1, ale se mnou nikdy nikdo nemluvil. Je to také v pořádku, protože tak či tak bych odmítla," ujišťuje Danica Patricková v rozhovoru pro Die Welt.

Ne že by jí svět formule 1 nelákal. Nechtěla by v něm ovšem hrát druhé housle.

„Nejde ani o to, že bych neměla zájem sednout do auta F1. Jenže na to, abych byla dobrá, bych musela dlouhodobě opustit USA, což pro mě nepřicházelo v úvahu. Navíc jsem vždycky milovala to, co dělám. A kromě toho bych potřebovala cítit šanci vyhrávat, což by bylo v F1 velmi těžké. Ne, nelituji to," vysvětluje závodnice z Wisconsinu.

Ecclestone se jí omluvil

Podle Patrickové si F1 může jen těžko vybudovat dobrý vztah s fanoušky. „Jezdci jsou jeden týden v Evropě a druhý už někde v Asii. My to máme lehčí. Jezdíme jen v Americe."

Ani Patricková tak ženskou revoluci ve formuli 1 nezpůsobí. Její boss Bernie Ecclestone ostatně tvrdí, že ženy by měly chodit v bílém, aby tak zapadly mezi kuchyňské spotřebiče...

„Před velmi dlouhým časem jsme byli v kontaktu a na tato slova si velmi dobře vzpomínám. Pak se mi omluvil. Poslal mi moji fotku s jeho autogramem. A popřál mi štěstí," usmívá se Patricková, která má za sebou již dvacet soutěžních let.

Reklama

Související témata: