Hlavní obsah

Poslední den testů v Barceloně opět ovládl Lotus, Mercedes zrychlil

Praha/Barcelona

Druhé oficiální testy formule 1 před začátkem letošní sezóny na okruhu Montmeló u Barcelony v neděli skončily a nejrychlejší čas zaznamenala potřetí ve čtyřech dnech stáj Lotus. Významného zrychlení dosáhl během posledního dne testů, který narušil těžký karambol Fernanda Alonsa, také tým Mercedes.

Foto: Albert Gea, Reuters

Stáji Lotus se testy v Barceloně vydařily, třikrát byla nejrychlejší.

Článek

Ve voze Lotus se v neděli představil Romain Grosjean, jemuž se na superměkké směsi podařilo zajet při závodní simulaci čas 1:24,067 min. Do kokpitu Mercedesu usedl Nico Rosberg, který kromě solidní porce okruhů (131) zvládl na středně tvrdé směsi atakovat čas francouzského jezdce a nakonec byl o 25 setin pomalejší.

Třetí čas dne zajel ruský mladík Daniil Kvjat ve službách Red Bullu a pod 1:25 min. se dokázal vejít rovněž nováček Felipe Nasr se sauberem. Sebastian Vettel s vozem ferrari byl sedmý, Fernando Alonso v mclarenu byl klasifikován jako devátý.

Španělský jezdec přitom dokázal dopoledne odjet jen dvacet kol, než namířil se svým vozem do bariéry. Po tvrdém nárazu byl dvojnásobný mistr světa transportován do nemocnice s lehkým otřesem mozku, kde stráví noc na pozorování.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint zítra 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint