Hlavní obsah

Alonso stále zůstává v nemocnici. F1 není hra, říká jeho manažer

Praha

Stihne Fernando Alonso poslední test formule 1 v Barceloně? Otázka, která není na pořadu dne. Španělský pilot se po nedělním karambolu stále zotavuje v nemocnici a podle jeho manažera Luise Garcíi Abada zůstane v péči lékařů tak dlouho, dokud se z tvrdého nárazu při nedělním testu na Katalánském okruhu plně nezotaví.

Foto: Albert Gea, Reuters

Manažer Fernanda Alonsa Luis García Abad informoval novináře o stavu španělského jezdce přímo v nemocnici na severu barcelony.

Článek

Alonso v neděli náhle ztratil kontrolu nad vozem mezi třetí a čtvrtou zatáčkou a naboural do ochranné zídky. Podle vyjádření McLarenu způsobil nestabilitu vozu prudký nárazový vítr a dvojnásobný mistr světa utrpěl při nárazu otřes mozku. CT vyšetření a magnetická rezonance v nemocnici další zranění vyloučila, třiatřicetiletý Španěl ale přesto dál setrvává na lůžku.

„Nevím, jak dlouho ještě v nemocnici bude. Nespěcháme na to, aby byl propuštěn, jak rychle to jen půjde. Netuším, jestli tu bude ještě den, dva či tři. Bude tu zkrátka tak dlouho, dokud lékaři nerozhodnou, že může nemocnici opustit," řekl Abad reportérům na improvizované tiskové konferenci přímo v nemocnici.

Manažer pilota McLarenu nicméně připustil, že s jeho chráněncem už na lůžku šijí všichni čerti. „Fernando je na tom dobře, plný optimismu. Máme co dělat, abychom ho udrželi v klidu," uvedl.

Ani tak ale není jisté, zda Španěl stihne závěrečný test na Katalánském okruhu, který začne ve čtvrtek. „F1 není hra. Před návratem do kokpitu musíme mít stoprocentní jistotu, že je v pořádku. Musí být připraven na dlouhou a náročnou sezónu, není cílem vyhrát únorový test," dodal Abad.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint