Hlavní obsah

Za stáj Manor bude jezdit Stevens, tým chce startovat v Austrálii

Londýn

V nově se tvořící stáji formule 1 Manor obsadí jeden ze dvou soutěžních kokpitů třiadvacetiletý Brit Will Stevens. Druhé jméno zatím tým, který je nástupcem finančními potížemi stižené Marussie, neoznámil, podle všeho ale počítá přes obrovské manko v přípravě na sezonu se startem v zahajovací Velké ceně Austrálie 15. března.

Foto: Profimedia.cz

Will Stevens při GP Japonska 2014, kdy působil v Marussii jako náhradní jezdec.

Článek

"Stavba vozu, se kterým Manor zahájí sezónu, je v týmové továrně v Dinningtonu v pokročilém stadiu. Pracuje se na tom 24 hodin sedm dní v týdnu," uvedl tým v prohlášení.

Stevens má za sebou jeden start v F1. Loni reprezentoval jiný finančně zdecimovaný tým Caterham v posledním závodě sezóny v Abú Zabí.

Manor je nástupcem Marussie, která v závěru minulé sezóny skončila v insolvenci a vynechala poslední tři závody. Teprve v minulém týdnu byla v týmu po příchodu nových investorů zrušena nucená správa a mohlo se začít s přípravami na sezónu. Stáj původně zamýšlela startovat v seriálu s loňským vozem, což ale konkurenční týmy přednedávnem odmítly.

V loňském roce jezdili za Marussiu Brit Max Chilton a Francouz Jules Bianchi, který je od havárie v říjnové Velké ceně Japonska stále hospitalizován s těžkým zraněním hlavy.

Reklama

Související témata: