Hlavní obsah

FIA přijala přihlášku Marussie do nové sezóny F1

Barcelona

Stáj Marussia se opět o krok přiblížila návratu do seriálu formule 1. Mezinárodní automobilová federace FIA dnes oznámila, že přijala přihlášku týmu pod názvem Manor Marussia F1 do nové sezóny a zařadila ho na oficiální startovní listinu. Účast Marussie v závodech je ale podmíněna splněním všech podmínek pro rok 2015.

Foto: Sport.cz

Ilustrační snímek

Článek

Marussia se kvůli finančním problémům dostala vloni v říjnu do nucené správy a zmeškala tři poslední závody sezóny. Administrátor v listopadu činnost stáje ukončil a všechny zaměstnance propustil. Nyní se ale podařilo najít nového investora a stáj momentálně pracuje na novém monopostu, s nímž by splnila technické požadavky pro letošní sezónu.

Další britský tým Caterham, který potkal v závěru minulého ročníku stejný osud, nový zdroj financí nenašel. Jeho vozy a další vybavení půjdou v březnu do dražby.

Marussii, která v roce 2010 vstoupila do seriálu F1 pod názvem Virgin, pomohlo v hledání nového kupce i to, že v uplynulé sezoně získala dva body. V Poháru konstruktérů stáj obsadila 9. místo, za což inkasuje prémie. Caterham, jenž stejně jako Marussia v prosinci figuroval na předběžné startovní listině, skončil bez bodu poslední.

Sezóna F1 začne v Austrálii 15. března závodem v Melbourne. Manor zatím na místo pilota angažoval Brita Willa Stevense, druhý kokpit je stále volný. V loňském roce jezdili za Marussiu Brit Max Chilton a Jules Bianchi, který se také postaral o jediné body týmu. Francouz je ale od havárie v říjnové Velké ceně Japonska stále hospitalizován s těžkým zraněním hlavy.

Reklama

Související témata: