Hlavní obsah

Z kalendáře MS formule 1 vypadne Velká cena Německa

Nürburg

Z kalendáře mistrovství světa formule 1 vypadne červencová Velká cena Německa. Organizace se vzdal Nürburgring i případný náhradní pořadatel Hockenheimring. Závod královské motoristické třídy se v Německu neuskuteční poprvé od roku 1960.

Foto: Mark Dadswell, ČTK/AP

Lewis Hamilton při kvalifikaci v Melbourne.

Článek

Letošní Grand Prix měla termín 19. července a měla být desátá v pořadí. Seriál tak bude obsahovat jen 19 zastávek, Německo v kalendáři nahrazeno nebude. Domácím fanouškům se nebude mít šanci ukázat ani mistrovská stáj Mercedes.

Oba německé okruhy se při pořádání GP pravidelně střídaly a letos byla řada na Nürburgringu. Jenže ten má od října nové majitele a ti se nedokázali dohodnout s promotérem seriálu F1 Berniem Ecclestonem. Proto dnes mluvčí provozovatele oznámil konec nadějí. "Z časových, organizačních i ekonomických důvodů," řekl mluvčí Nürburgringu Pietro Nuvoloni německým médiím.

Ecclestone už dříve projevil přání, aby se závod uskutečnil opět v Hockenheimu, ale ten nesehnal dostatek financí na pořádání GP dva roky po sobě. Organizace se definitivně vzdal v úterý. "Milujeme formuli 1. Ale ne za každou cenu. Bez finanční podpory máme svázané ruce," uvedl ředitel společnosti provozující Hockenheimring Georg Seiler.

Hlavním problémem německých okruhů byla klesající návštěvnost, tudíž malé příjmy. Loni v den závodu přišlo jen 52 tisíc diváků.

Reklama

Související témata: