Hlavní obsah

Alonso se cítí v pohodě, v Sepangu ale ještě musí projít testy

Nažhavený jako elektronka ve starém televizoru je před blížící se Velkou cenou Malajsie vozů formule 1 Fernando Alonso. Pilot McLarenu nemohl startovat v úvodním závodu sezóny v Melbourne kvůli otřesu mozku, který utrpěl při testování v Barceloně, před druhým dílem MS se už ale cítí v naprosté pohodě a těší se do kokpitu. Zelenou ale dostane až po posledních lékařských testech, které absolvuje ve čtvrtek přímo v Sepangu.

Foto: Profimedia.cz

Fernando Alonso už netrpělivě vyhlíží svůj první závod v nové sezóně formule 1.

Článek

Alonso strávil po bouračce v Barceloně tři dny v nemocnici a lékaři mu nakonec start v Melbourne nedoporučili, což španělský pilot akceptoval. Místo bojů o body v šampionátu se dvojnásobný mistr světa věnoval fyzické přípravě a jízdě na simulátoru, minulý týden pak prošel úspěšně několika lékařskými testy a odcestoval do Malajsie. Čtvrteční lékařskou prohlídku Alonso bere jako formalitu a v Sepangu už netrpělivě vyhlíží svůj první závod v letošní sezóně.

„Tvrdě jsem makal na fyzičce a cítím, že jsem na nadcházející víkend dobře připravený," řekl novinářům v Malajsii, kde na své oblíbené trati čeká tvrdý boj. „Vedro v Malajsii umí jezdce pořádně potrápit, proto jsem se na tento aspekt soustředil i během tréninku a jsem připravený na všechny klimatické podmínky, které mohou na okruhu nastat," prohlásil.

Vydře McLaren první body?

V Sepangu třiatřicetiletý jezdec zvítězil během své kariéry třikrát - v roce 2007 dokonce s vozem McLaren. S ohledem na letošní výkony britské stáje sice zázraky nečeká, přesto ale věří v solidní výsledek. „Sepang je pro jezdce velmi zajímavý okruh, který umožňuje pěkné bitvy. A přestože na čelo startovního roštu máme velké manko, nechceme být stranou. Snažili jsme se vyladit vozy tak, abychom dosáhli co nejlepšího výsledku. Bude to těžký víkend, já se ale už nemůžu dočkat, až poprvé usednu do vozu," dodal Alonso.

McLaren, který po loňském MS vyměnil motory od Mercedesu za pohonné jednotky od Hondy, se v úvodu sezóny nenachází v ideálním rozpoložení. Už během testů tým provázely technické problémy a z úvodního závodu vyšel tým z Wokingu bez bodu, protože Jenson Button uzavíral jedenáctku jezdců, která projela cílem. Náhradník za Alonsa Kevin Magnussen kvůli potížím s motorem ani nedojel na startovní rošt.

Reklama

Související témata: