Hlavní obsah

Alonso prošel závěrečnými testy a bude startovat v Malajsii

Sepang

Fernando Alonso ve čtvrtek prošel posledními lékařskými testy a bude moci startovat ve víkendové Grand Prix Malajsie formule 1. V druhém dílu mistrovství světa si španělský pilot odbude premiéru po návratu do McLarenu, protože úvodní Velkou cenu Austrálie musel kvůli otřesu mozku po havárii při předsezonním testování vynechat.

Foto: Olivia Harris, Reuters

Fernando Alonso (vlevo) je fit a může nastoupit do GP Malajsie.

Článek

Alonso se už v neděli podrobil testům na univerzitě v Cambridge a nyní mu dali definitivně zelenou lékařský delegát Mezinárodní automobilové federace (FIA) a hlavní lékař okruhu v Sepangu.

Jednoho z nejlepších jezdců v seriálu MS nečeká při návratu v Malajsii lehká práce, neboť výsledky McLarenu z Austrálie k přílišnému optimismu nesvádějí. Jenson Button dojel v Albert Parku jako poslední jedenáctý a Alonsův náhradník Kevin Magnussen kvůli problémům s novým motorem Honda do Velké ceny ani neodstartoval.

"Tvrdě jsem makal na fyzičce a před víkendem se cítím dobře připravený," uvedl Alonso ještě před odletem do Malajsie. "Těším se na návrat k závodění a na to, že si poprvé vyzkouším MP4-30 v Grand Prix. Je jasné, že nás čeká ještě hodně práce, nicméně Jensonův výsledek z Melbourne je pozitivní z hlediska spolehlivosti a sběru dat, jež jsou mimořádně důležitá," dodal mistr světa z let 2005 a 2006.

Alonso přišel do McLarenu, za který už jezdil v roce 2007, před sezónou po pětiletém působení ve Ferrari.

Na okruhu v Sepangu bude moci startovat i Fin Valtteri Bottas, jenž musel Velkou cenu Austrálie vynechat kvůli bolestem zad. Také pilot Williamsu úspěšně prošel oficiální lékařskou prohlídkou.

Reklama

Související témata: