Hlavní obsah

FANTASY: Dominance Mercedesu pokračuje. Alonso i Bottas budou startovat v Malajsii

Před několika dny odstartovala v Austrálii nová sezóna Grand Prix formule 1. Závod v Melbourne napověděl, že letošní sezóna bude pravděpodobně jako ta minulá patřit mercedesům. Dá se předpokládat, že to budou opět Hamilton s Rosbergem, kdo se o tomto víkendu v Malajsii poperou o první místo.

Lewis Hamilton by si přál obhájit titul z loňské sezony.

Článek

Velká cena Austrálie odstartovala bez Valtteriho Bottase. Pilot Williamsu se potýkal s bolestí zad. V paddocku zůstali po celý víkend oba jezdci Manoru Marussia. Austrálie se odjela i bez Daniila Kvjata a Kevina Magnussena, jejichž vozy měly problémy s motorem. Hned po startu havaroval Pastor Maldonado. 

Chvíli po něm odstoupil ze závodu i druhý pilot Lotusu – Romain Grosjean. Ve 34. kole potkal podobný osud nejmladšího jezdce F1 – Maxe Verstappena. O sedm kol později vypadl Kimi Räikkönen, kterému mechanici po zastávce v boxech špatně uchytili kolo.

Závod nakonec vyhrál stylem start-cíl Lewis Hamilton před Nico Rosbergem. Na třetím místě dojel při své premiéře ve voze Ferrari Sebastian Vettel. Na bramborové příčce skončil Massa. 

Alonso, Bottas a Marussia by měli v Malajsii závodit

Fernando Alonso bude v neděli v Malajsii startovat. Dvojnásobný mistr světa se neúčastnil úvodního závodu v Austrálii, jelikož v předsezónních testech utrpěl otřes mozku. Podle španělských médií Alonso absolvoval lékařská vyšetření na krátkodobou i dlouhodobou paměť a na reflexy. Od tamních specialistů dostal zelenou k návratu do kokpitu. Jeho návrat za volant schválil v Sepangu i oficiální lékař formule 1.

Stejný osud čeká i Valteriho Bottase. Pilot Williamsu sice odjel tréninky a kvalifikaci, ale do samotné Velké ceny nenastoupil kvůli bolestem zad. Podle informací je však již v pořádku a na startu druhého závodu by neměl chybět. Na rozdíl od Austrálie by měly v Malajsii startovat i obě formule Manoru Marussie.

Zatímco při premiéře v Austrálii znovuzrozený tým ještě na účast rezignoval, jeho šéf John Booth nyní oznámil, že od pátku se zapojí do tréninku na Velkou cenu Malajsie. Marussia měla minimum času na přípravu do šampionátu, jelikož celý tým byl až do poloviny února v nucené správě. Zachránil ji až nový investor.

V Německu se letos nepojede 

Již teď je jasné, že se letos formule 1 nepředstaví poprvé od roku 1960 v Německu. Přestože se tato země pyšní dvěma slavnými okruhy – Nürburgringem a Hockenheimringem.

Nový majitel prvního okruhu se nedokázal dohodnout s promotérem F1 Berniem Ecclestonem na podmínkách pořádání Velké ceny a v Hockenheimu nesehnali na pořádání závodů F1 dostatek financí již dva roky po sobě. Hlavním problém německých tratí byla klesající návštěvnost.

Reklama