Hlavní obsah

Vybojovat triumf i v Šanghaji? Těžko, tvrdí Ferrari

Parádní představení stáje Ferrari v Sepangu a premiérový triumf Sebastiana Vettela v barvách Scuderie vystřelilo tým z Maranella do role hlavních konkurentů dosud dominantního týmu Mercedes či rovnou aspirantů na titul. Technický šéf Ferrari James Allison nicméně euforii tlumil a varoval, že další úspěchy nejsou nijak zaručené.

Foto: Olivia Harris, Reuters

Triumf Sebastiana Vettela (uprostřed) v Malajsii vyvolal v rodině Ferrari euforii. Dokáže na něj Scuderia navázat?

Článek

Po způsobu, jakým jezdci Mercedesu setřeli zbytek světa při úvodním závodu sezóny v Austrálii, působil výkon Ferrari - vedle Vettela se blýskl i Kimi Räikkönen, který po defektu na startu dokázal z posledního místa vydolovat čtvrtou příčku - skutečně jako zjevení. Scuderia navíc slavila první vítězství po dvou letech.

Podle Allisona to prý ale bylo hlavně díky povedenému „chladícímu programu" pro náročné klimatické podmínky v Malajsii a přespříští víkend v Šanghaji se pravděpodobně bude odvíjet podle jiného scénáře.

„Při porovnání Ferrari a Mercedesu znám jen první půlku rovnice, a to je naše auto. Vím, že máme povedené ‚chladící' nastavení, za což putuje velký dík jak týmu ve větrném tunelu, tak designérům. To nám umožňuje fungování i v tak šílených teplotách, aniž bychom museli negativně ovlivnit aerodynamiku větším otevřením auta," vysvětlil Allison.

Jiné podmínky v Číně proto zase mohou hrát do karet jiným. „Nechci nikomu brát iluze, ale pokud bychom chtěli v Šanghaji odvést podobně fenomenální výkon, tak nás čeká pěkný kus práce. Momentálně víme, že není v našich silách, abychom přijeli na okruh a poráželi Mercedes od prvního tréninku. Vývoj nicméně stále běží a ve výkonu je stále ještě velká rezerva," doplnil s náznakem optimismu Allison.

Velká cena Číny se jede 12. dubna od 8.00 SELČ.

Reklama

Související témata: