Hlavní obsah

FANTASY: Vettel přerušil dominanci Mercedesu! Naváže v Číně na skvělý výsledek?

Po Velké ceně Malajsie se formule 1 přesunula na tento víkend do Číny, kde se pojede třetí závod letošní sezóny.

Věříme, že Hamilton naváže na výsledek z Austrálie.

Článek

Velká cena Austrálie zanechala v mnohých fanoušcích královny motorsportu smíšené pocity. V Malajsii však přišla léčba šokem. V Malajsii překvapivě nezvítězil jeden z jezdců Mercedesu, ale Sebastian Vettel ve svém rudém Ferrari. Německý pilot po dlouhých osmi závodech přetnul úspěšnou sérii Mercedesu. Lewis Hamilton, který vyhrál sedm z posledních osmi Velkých cen, se musel v Sepangu spokojit s druhým místem. Nico Rosberg dojel třetí.

Připíše Vettel na účet Ferrari další vítězství?

Vettell se v minulé sezóně, ve které ještě hájil barvy Red Bullu, stal 38. jezdcem Ferrari, jenž vyhrál Velkou cenu. „Jako malý kluk jsem nadšeně sledoval Michaela Schumachera jak vítězí pro Ferrari. On byl v dětstvím mým hrdinou. A teď jsem ve stejném týmu a vyhrál jsem. Ten pocit se nedá popsat," prohlásil Vettel těsně po závodě.

V Malajsii se dařilo i druhému jezdci Ferrari – Kimimu Räikkönenovi. Tomu sice záhy po startu závodu prořízl pneumatiku vůz Felipeho Nasra, čímž jej odsoudil k předčasné návštěvě mechaniků, ale finský pilot se nevzdal. Z poslední pozice se probojoval až těsně za stupně vítězů.

Přestože se Ferrari podařilo narušit vnitřní klid zaměstnanců Mercedesu, tak se před závodem v Číně snaží technický šéf Scuderie euforii z vítězství krotit. „Nechci nikomu brát iluze, ale pokud chceme v Šanghaji předvést podobný výkon, tak nás čeká velký kus práce. Momentálně víme, že není v našich silách, abychom přijeli na okruh a poráželi Mercedes od prvního tréninku. Vývoj stále běží a ve výkonu máme pořád velkou rezervu," pronesl James Allison.

Reklama

Související témata: