Hlavní obsah

Další spory v Mercedesu. Hamilton myslí jen na sebe, vztekal se Rosberg

Šanghaj

Zdálo se, že půtky mezi Lewisem Hamiltonem a Nicem Rosbergem, které scénu šampionátu formule 1 „oživovaly“ především v minulé sezóně, by mohly ustat. Avšak Němcová chladná gratulace k Britovu triumfu v šanghajské Grand Prix a následná vyjádření naznačily opak.

Foto: Aly Song, Reuters

Po šanghajské Velké ceně došlo mezi piloty Mercedesu k dalšímu sporu. Vítěz závodu Hamilton v popředí.

Článek
Fotogalerie

„Věděli jsme, že Ferrari má velmi dobrá a rychlá auta, která se hodně zlepšila. Je vidět, že dobře pracují a budou i nadále zrychlovat. Takže jsme si dnes dávali pozor hlavně na taktiku přezouvání," upozornil Hamilton. Lepší strategie zastávek v boxech ho minule připravila o vítězství, jež na jeho úkor získal Sebastian Vettel s ferrari.

Zprvu se zdálo, že německý pilot nebude mít proti mercedesům šanci, po výměnách obutí však Vettel minimálně Rosberga několikrát ohrozil. Když tak ale učinil i jezdec Mercedesu, Vettel znovu ztrácel.

Po druhé Hamiltonově zastávce v boxech ale mezi ním a Rosbergem opět zajiskřilo. Brit se sice vzdálil Vettelovi, s tím však zároveň připravil svého stájového kolegu o možnost souboje o vítězství v závodě. „Ta zastávka nebyla až zas tak nutná a omezila můj závod. Myslí jen na sebe," stěžoval si frustrovaný Rosberg, který před závodem cítil šanci i na celkový triumf. Po finišování byl očividně zklamaný a britskému kolegovi blahopřál s mnohem menším nadšením než třetí Vettel.

Hamilton si však nenechal nic líbit. „Není mou prací starat se o závod svého týmového kolegy. Mou prací je starat se o své auto a co nejrychleji ho dovézt do cíle," kontroval.

V Malajsii Hamilton zaváhal a osm závodů dlouhá vítězná série Mercedesu skončila. V Šanghaji ale bez velkých potíží obhájil první umístění z loňska. Po 35. vítězství v kariéře vede Hamilton po třech Velkých cenách šampionát o 13 bodů před Vettelem, třetí Rosberg má o další čtyři body méně.

Reklama