Hlavní obsah

Ricciardo v ohrožení! Ve čtyřech závodech v sezóně už spotřeboval tři motory

Manáma

Už po čtyřech závodech nového ročníku formule 1 spotřeboval Daniel Ricciardo z Red Bullu tři ze čtyř motorů, které může v sezóně bez penalizací použít. Do páté Velké ceny v Barceloně musí nastoupit s posledním agregátem Renault a bude doufat v brzké potvrzení dohody o navýšení počtu motorů, aby mu v dalších závodech nehrozilo odebrání míst na startovním roštu.

Foto: Hamad I Mohammed, Reuters

Australský pilot Daniel Ricciardo ze stáje Red Bull.

Článek

O třetí motor přišel Ricciardo v cílové rovince nedělní Velké ceny Bahrajnu. Jakmile australský pilot akceleroval při výjezdu z poslední zatáčky, jeho motor vypověděl službu a za vozem se zvedl mohutný oblak kouře. Monopost ovšem měl dostatečnou rychlost, aby Ricciardo setrvačností projel cílovou čáru a uhájil body za šesté místo.

Šéf Red Bullu Christian Horner se po závodě snažil brát další selhání motoru s humorem a dal ho do souvislosti s ohňostrojem na oslavu vítězství Lewise Hamiltona. "Všechny rachejtle byly odpáleny a motor měl zřejmě pocit, že se musí přidat. Byl to velkolepý finiš, selhal 200 metrů před cílem, ale naštěstí měl dostatečnou rychlost, aby do něj dojel," řekl Horner.

Ricciardo přišel o první motor hned v pátečním tréninku na úvodní Velkou cenu Austrálie, druhou výměnu musel absolvovat v Číně. Horner nyní doufá v rychlé posvěcení dohody týmů z Malajsie, která počítá se zvýšením počtu povolených agregátů. Pokud by Ricciardo musel znovu vyměnit motor před oficiálním schválením změny pravidel, stálo by ho to v dalším závodu deset míst na startovním roštu.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články