Hlavní obsah

Řev koní Red Bullu roztřásl vídeňský rathaus

Praha/Vídeň

Nevídané dostaveníčko se odehrálo ve středu před historickou budovou vídeňské radnice. Na místě v srdci města valčíku, kam místní míří spíš na trh či na koncert, se totiž v nadupaném monopostu stáje Red Bull proháněl Daniel Ricciardo. I když, i tohle byl koncert - až se skleněné tabulky v oknech radnice třásly.

Ricciardo se předvedl s formulí před vídeňskou radnicíVideo: Reuters

 
Článek

Red Bull, který ještě předloni jednoznačně panoval formuli 1, i v aktuálním ročníku mistrovství světa pokračuje v ústupu ze slávy a v Poháru konstruktérů je po čtyřech odjetých závodech až čtvrtý za týmy Mercedes, Ferrari a Williams. Pro Rakušany ale patří stáj miliardáře Dietricha Mateschutze k rodinnému stříbru a k radnici se přišlo na nadupaný vůz podívat na šedesát tisíc lidí.

Ricciardo natěšeným divákům předvedl s mistrovským vozem RB8 z roku 2012 sérii „donutů", při nichž jeho monopost mizel v oblacích kouře z pneumatik, a připomněl, jak řvaly téměř dvouapůllitrové osmiválce před nástupem kritizovaných šestnáctistovek.

„Jezdit s formulí po městě je vždy poměrně unikátní. Povrch bývá špinavější než na závodní dráze, takže to víc klouže. Zase ale dostanete vůz snadněji do smyku a uděláte větší show pro lidi," poznamenal australský pilot, jemuž v průběžném pořadí letošního MS patří sedmá příčka. Na lídra šampionátu Lewise Hamiltona ztrácí Ricciardo 74 bodů.

Reklama

Související témata: