Hlavní obsah

Alonsovi selhaly brzdy kvůli špatně odhozenému štítku z helmy

Barcelona

Stáj McLaren zjistila, že Španěl Fernando Alonso musel odstoupit z nedělní Velké ceny formule 1 v Barceloně kvůli špatně odhozenému štítku z hledí na přilbě. Když se ho bývalý dvojnásobný mistr světa zbavil, znečištěný štítek vletěl do přívodu vzduchu k brzdám a ucpal ho. Brzdy pak Alonsovi selhaly a při zastávce v depu málem srazil mechanika.

Foto: Juan Medina, Reuters

Fernanda Alonsa při Velké ceně Španělska trápily oči a prakticky neodložil tmavé brýle. Při závodě ho potkal nezvyklý problém...

Článek

"Mohl za to štítek. Máme videozáznam, který to ukazuje," řekl sportovní ředitel McLarenu Éric Boullier pro Autosport. "Dostal se rovnou do přívodu vzduchu k brzdám, ucpal ho a zabránil jejich chlazení, proto se během dvou kol přehřály," uvedl.

Boullier si vzpomněl na stejnou příhodu s Finem Kimim Räikkönenem během působení v Lotusu při předloňském závodě v belgickém Spa. "Stala se mu stejná hloupost, tenkrát se mu štítek dostal do přední brzdy. Jezdci je pochopitelně potřebují, ale možná je potřeba promyslet, kam je zahazovat," řekl Boullier.

Alonso nedokončil závod stejně jako v Malajsii. V Číně a Bahrajnu se nevešel do desítky a po návratu do McLarenu dál čeká na body. Úvodní Grand Prix v Austrálii nejel kvůli následkům nehody z předsezonních testů.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články