Hlavní obsah

FANTASY: Podaří se Rosbergovi opět porazit Hamiltona?

Po dvou týdnech se vrací na scénu formule 1. O tomto víkendu se uskuteční Grand Prix Monaka. Závod v druhém nejmenším státu na světě je považován za klenot královny motorsportu.

Rosberg narušil dominanci Hamiltona.

Článek

Evropská část podniku formule 1 přinesla pro mnohé fanoušky vítanou změnu. Jasná dominance Mercedesu se sice nenarušila, ale tentokrát to byl Nico Rosberg, kdo se na úkor Lewise Hamiltona radoval z prvenství. Německý pilot zvítězil poprvé v letošní sezóně a překazil tak svému stájovému kolegovi šanci na hattrick.

Rosberg stáhl náskok na Hamiltona

Rosberg díky vítězství na okruhu Catalunya stáhl náskok loňského mistra světa v boji o titul na rozdíl 20 bodů. Rosberg začal cestu za první vítězstvím v letošním ročníku již v kvalifikaci, ve které zvítězil a ukončil tak po dlouhé době Hamiltonovo kralování v této disciplíně.

Úspěch v kvalifikaci je v Monaku zásadní, jelikož v jeho úzkých uličkách se jen velmi těžko předjíždí. Velkou cenu Monaka charakterizoval legendární závodník Nelson Piquet těmito slovy: "Závody v Monaku jsou jako ježdění na kole po obýváku".

Naváže Rosberg před očima mnoha známých celebrit a zámožných lidí na vítezství ze Španělska? Loni zde před svým kolegou triumfoval. Třetí skončil s Red Bullem Daniel Ricciardo.

Reklama

Související témata: