Hlavní obsah

Mistr světa F1 Hamilton prodloužil o tři roky smlouvu v Mercedesu

Monte Carlo

Britský pilot formule 1 Lewis Hamilton prodloužil o tři roky smlouvu v Mercedesu. Stávající kontrakt mu vyprší na konci této sezony. S bonusy si může úřadující mistr světa a aktuální lídr šampionátu vydělat až 37 miliónů eur (miliardu Kč) ročně.

Foto: Juan Medina, Reuters

Britský pilot formule 1 Lewis Hamilton

Článek

Německý tým dohodu s Hamiltonem do roku 2018, o které spekulovala média, potvrdil den před prvními tréninky na nedělní Velkou cenu Monaka. "Mercedes je můj domov a nemohlo mě potkat nic lepšího, než že tu zůstanu ještě další tři roky," uvedl v tiskovém prohlášení Brit.

Nyní třicetiletý Hamilton přišel do Mercedesu v roce 2013 z McLarenu jako nástupce legendy Michaela Schumachera. Loni získal svůj druhý mistrovský titul po roce 2008 a pomohl stáji k vítězství v Poháru konstruktérů.

"Mercedes, v kterém jezdím, je nejlepší auto, jaké jsem kdy v kariéře měl," uvedl Hamilton. "Mercedes-Benz mě začal podporovat v roce 1998, takže jsem velmi hrdý na to, že díky tomuto kontraktu oslavím v roce 2018 dvacet let s Mercedesem," dodal pilot, jenž všech 36 Velkých cen vyhrál s motorem značky Mercedes.

Díky novému kontraktu by si měl Hamilton vydělat zhruba 88 milionů eur (2,4 miliardy korun), tedy téměř 30 milionů eur ročně. V případě zisku mistrovského titulu se může těšit ještě na bonus, jenž by jeho plat posunul až k 37 milionům.

Hamilton v letošním ročníku pokračuje ve výkonech z loňska a před šestou Grand Prix sezony vede průběžné pořadí MS o 20 bodů před týmovým kolegou Nicem Rosbergem z Německa.

"Lewisovy výsledky mluví samy za sebe. Těším se na to, že budeme stále mít nejlepší jezdecké duo ve formuli jedna a budeme překonávat historické rekordy," uvedl šéf sportovního oddělení Mercedesu Toto Wolff.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint