Hlavní obsah

Verstappen dostal za nehodu v Monaku trest

Nizozemský nováček v šampionátu formule 1 Max Verstappen dostal trest za nehodu v nedělní Velké ceně Monaka, která z velké míry závod rozhodla. Za kolizi s Francouzem Romainem Grosjeanem v 65. kole přijde sedmnáctiletý pilot týmu Toro Rosso o pět míst na startovním roštu v příští Grand Prix Kanady (7. června) a dostal také dva trestné body.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Max Verstappen s vozem Toro Rosso na trati v Monte Carlu.

Článek

Verstappen v boji o desáté místo narazil do Grosjeana zezadu při brzdění na konci cílové rovinky. Bránil se tím, že soupeř z Lotusu začal brzdit dřív než obvykle. Komisaři však dali vinu za kolizi nizozemskému jezdci, jenž urazil přední kolo a neovladatelnou formuli zabořil do bariéry. Vyvázl nezraněn.

Po Verstappenově havárii vjel na okruh safety car. Lewis Hamilton z prvního místa zajel na rozdíl od hlavních soupeřů do boxů k výměně pneumatik, ale nestihl se vrátit před nimi a po chybě svého týmu Mercedes o vítězství přišel. V úzkých uličkách už neměl šanci předjíždět a skončil třetí za kolegou Nicem Rosbergem a dalším Němcem Sebastianem Vettelem z Ferrari.

Reklama

Související témata: