Hlavní obsah

Hamilton boural při deštivém tréninku na kanadský závod formule 1

Montreal
Aktualizováno

Lewis Hamilton z Mercedesu si zatím v trénincích na svou oblíbenou Velkou cenu Kanady drží nejlepší čas. Včera večer však v hustém dešti boural, naštěstí bez závažných důsledků. Britský pilot v Montrealu v roce 2007 vybojoval své vůbec první vítězství v MS formule 1.

Foto: Jacques Boissinot, ČTK/AP

Hamilton (vpravo) odchází od svého nabouraného monopostu.

Článek

Úřadující mistr světa Lewis Hamilton již odpoledne potvrdil, že se mu na kanadském okruhu daří – v prvním pátečním tréninku byl nejrychlejší, ve druhém však s přispěním nevhodné volby pneumatik v kombinaci se silným deštěm havaroval.

Už začátek večerního tréninku na Velkou cenu Kanady poznamenal strach z očekávaného deště. Týmy brzy vyrazily na trať, některé se super-měkkými směsmi.

Tato taktika se vyplatila stáji Ferrari, jejíž jezdci Vettel s Räikkönenem se tak dostali na čelo. Piloti Mercedesu se k nim brzy přidali. Hamilton své auto taktak zvládal, v několika zatáčkách se mu část nápravy zvedala do vzduchu. Příroda pak po půl hodině tréninku promluvila, všechny monoposty tak zamířily do garáží.

Odvážní Hamilton s Rosbergem

Na trať se pak s pneumatikami do přechodných podmínek odvážily mercedesy. Britský pilot před jednou z pravotočivých zatáček neubrzdil svou formuli a najel do bariéry. Trénink pak dlouho nepokračoval.

Problémy měl i německý pilot Hülkenberg z Force India, jenž druhý trénink ukončil kvůli defektu na pravé zadní pneumatice.

Třetí trénink začne v sobotu v 16 hodin, kvalifikace na kanadskou Grand Prix pak odstartuje v 19:00.

Tréninky na Velkou cenu Kanady, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Montrealu:
První trénink:
1. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:16,212
2. Rosberg (Něm./Mercedes) -0,415
3. Grosjean (Fr./Lotus) -1,509
4. Hülkenberg (Něm./Force India) -1,659
5. Vettel (Něm./Ferrari) -1,693
6. Massa (Braz./Williams) -1,773
Druhý trénink:
1. Hamilton 1:15,988
2. Vettel -0,316
3. Räikkönen (Fin./Ferrari) -0,322
4. Rosberg -0,452
5. Maldonado (Ven./Lotus) -0,612
6. Bottas (Fin./Williams) -0,861

Reklama

Související témata: