Hlavní obsah

FANTASY: Formule pokračuje Velkou cenou Rakouska

Spielberg

Podnik formule 1, který je ve znamení dominance stříbrných šípů, se na tento víkend přesune do Rakouska, kde se v malebném městečku Spielberg pojede další Velká cena letošní sezóny. Trať Red Bull Ring, na které se závod uskuteční, má pouze devět zatáček, což je nejmenší počet ze všech Velkých cen.

Hamilton navýšil náskok na svého stájového kolegu.

Článek

Hamilton si po nevydařené Velké ceně Monaka, kde jej stála jasné vítězství chyba ve strategii, spravil chuť v Kanadě. Britský pilot zvítězil v Montrealu stylem start-cíl. Svého stájového kolegu Nica Rosberga, jenž vyhrál přechozí dvě ceny, nechal bezpečně za sebou a zvýšil na něj náskok v boji o titul mistra světa na 17 bodů.

Hamiltonovi se v Kanadě daří

Hamilton vyhrál Velkou cenu Kanady počtvrté v řadě. Za Mercedesy dojel na třetím místě Vallteri Bottas z týmu Williams. Tento Fin byl prvním pilotem, který se dostal na stupně vítězů, aniž by byl jezdcem Ferrari nebo Mercedesu.

Skvělou stíhací jízdu předvedl Sebastian Vettel. Nejlepší pilot "ze zbytku světa" vystartoval z posledního místa a dokázal se probojovat na konečné páté místo. Fiasko prožil McLaren. Alonso ani Button závod nedokončili.

Před rokem zvítězil v Rakousku Nico Rosberg před Hamiltonem. Na třetím místě dojel Valtteri Bottas. Uvidíme, kdo se bude radovat z vítězství tentokrát.

Reklama