Hlavní obsah

FANTASY: Potvrdí Mercedesy dominanci i na britských ostrovech?

fantasy

Po Velké ceně Rakouska se formule 1 přesune na tento víkend do Velké Británie, kde na okruhu Silverstone znovu ožije jedna z nejstarších Velkých cen historie královny motosportu.

Věříme, že Hamilton po roce opět ovládne Velkou cenu na britských ostrovech.

Článek

Před necelými čtrnácti dny se jela Velká cena Rakouska. Přestože do ní z prvního místa odstartoval Lewis Hamilton, nedokázal této výhody využít. Již v první zatáčce předjel Hamiltona jeho stájový kolega Nico Rosberg, který dotáhl závod do vítězného konce.

Rosberg ztrácí na Hamiltona deset bodů

Německý pilot si připsal na své konto jedenácté prvenství v kariéře a třetí z posledních čtyř závodů. V boji o titul mistra světa ztrácí na vedoucího Hamiltona 10 bodů.

Stříbrné šípy získaly letos pátý double. Rosbegr a Hamilton nechyběli v letošním ročníku ani jednou na stupních vítězů. Za Mercedesy se umístil na třetí pozici Felipe Massa.

Loňská cena Velké Británie byla ovlivněna hávárií Kimiho Räikkönena. "Iceman" ztratil v úvodním kole kontrolu nad svým vozem a narazil do bariéry. Do jeho monopostu navíc naboural Massa. Oba jezdci byli nuceni ze závodu odstoupit.

Před rokem triumfoval na Silverstonu Hamilton

Závod nedokončil Nico Rosberg, a to kvůli problému s převodovkou. Díky závadě na Rosbergově voze se otevřela cesta k vítězství pro Hamiltona.

Přestože úřadující mistr světa startoval až ze šestého místa, dojel si pro snadné vítězství před Valterri Bottasem, který startoval dokonce až jako čtrnáctý v pořadí a Danielem Ricciardem.

Reklama

Související témata: