Hlavní obsah

Baroš: Už jsem hrál i vydařenější zápasy

PRAHA/LIVERPOOL

Ve skvělé formě zastihlo utkání na hřišti West Bromwich Albion tým Liverpoolu. Z českých krajánků se v sestavě hostů, kteří zvítězili vysoko 6:0, objevil jen Milan Baroš. Nastoupil na pozici zraněného Emila Heskeyho a blýskl se dvěma góly, na dalši tři přihrál Owenovi, jenž celkem mířil do černého čtyřikrát. Český útočník po zápase zářil spokojeností.

Foto: Internet

Milan Baroš v dresu Liverpoolu.

Článek

"Utkání vyznělo jednoznačně pro nás. Ujali jsme se vedení a byli lepším týmem, ale dlouho se nám nedařilo přidat druhý gól. I proto domácí kladli odpor a snažili se utkání zdramatizovat. Bylo patrné, že nechtějí prodat kůži lacino. Vydrželo jim to ještě chvíli po poločase, ale pak jsme je dvěma góly během tří minut zlomili. Později už byl zápas jen otázkou skóre," popisoval průběh utkání český reprezntant.

"Druhou branku jsem vstřelil po centru Gerrarda. Míč jsem napálil do brankáře, ale odrazilo se to zpět ke mně a vlastně už v pádu jsem levačkou dorážel k tyči," přiblížil Baroš svůj první gól v utkání. "Druhým zásahem jsem uzavřel skóre. Byl to dlouhý pas, po kterém jsem šel sám na brankáře a trefil se přesně mezi jeho nohy," doplnil.

Hattrick unikl o vlásek

"Měl jsem ještě další šance, klidně jsem mohl dát minimálně hattrick. Zejména před přestávkou se naskytlo několik nebezpečných příležitostí, ale prosadil jsem se až v druhém poločase. Navíc jsem přihrál Owenovi na tři góly. Co se týče produktivity, byl to určitě můj nejúspěšnější zápas v dresu Liverpoolu, ale už jsem v Anglii hrál i vydařenější zápasy," tvrdí Baroš.

"Trenér Houllier mě po utkání pochválil. Doufám, že jsem mu dokázal své schopnosti a možnosti, abych nastupoval pravidelně. Vždyť šancí hrát od začátku tolik nebylo. Hlavní však je, že jsme se udrželi ve hře o Ligu mistrů. Zaostáváme vlastně jen o skóre za čtvrtou Chelsea, která pouze remizovala. Právě s ní budeme hrát v posledním kole, bude to přímý souboj. Všichni věříme, že to zvládneme. Jde nejen o prestiž, ale i o ekonomickou stránku věci," připomněl.

Předvést se i proti Turecku

"Michael Owen hrál parádní zápas. Věděli jsme, že je blízko hranici sta gólů, kterou pokořil jako desátý v Anglii. Po utkání jsme mu všichni pogratulovali, ale žádná oslava se nekonala. Rozjeli jsme se na srazy národních týmů. Určitě přijede i Vlaďa Šmicer, jenž sice u naší kanonády chyběl, ale je fit," vzpomněl si na svého druha z Liverpoolu.

Gólový účet by si ale zvedl rád i v reprezentačním dresu. "Samozřejmě, že mi góly zvedly sebevědomí, ale už před tím jsem se cítil v pohodě. Doufám, že to potvrdím ve středu proti Turecku. Nepochybně mají svoji kvalitu, když skončili na mistrovství světa třetí a byli blízko postupu do finále, ale přesto věřím, že je porazíme," zakončil talentovaný střelec.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace