Hlavní obsah

Formule 1 přišla o mladého jezdce. Bianchi podlehl zraněním z Velké ceny Japonska

Jules Bianchi zemřel devět měsíců po nehodě na okruhu v Suzuce. Pětadvacetiletý jezdec stáje Marussia (nyní závodící pod názvem Manor) byl od hrozivého karambolu v kómatu a v noci na sobotu přišla od zahraničních agentur zpráva, že podle informací přímo od rodiny závodník zemřel. „Jules tvrdě bojoval až do úplného konce, jako u něho bylo zvykem, ale dnes jeho bitva skončila,“ uvádí rodina francouzského pilota.

Foto: Brandon Malone / Reuters, Reuters

Pilot stáje Marussia Jules Bianchi.

Článek

„Děkujeme Julesovým kolegům, kamarádům, fanouškům a všem, kdo dávali najevo svou účast během posledních měsíců, což nám dodávalo sílu a pomáhalo nám vypořádat se s takto těžkými časy," pokračují Bianchiho příbuzní ve svém prohlášení.

„Díky čtení a poslouchání mnoha zpráv jsme si uvědomili, že Jules zasáhl srdce a mysl mnoha lidí po celém světě," dodává rodina zesnulého jezdce.

S prohlášením přispěchala také jezdcova stáj Manor: „Jsme zničeni Julesovou ztrátou po tak těžkém boji. Bylo pro nás ctí, že závodil v našem týmu."

Bianchi zemřel v Nice nedaleko sídla jeho rodiny na jihu Francie . Jedná se o první smrtelný úraz ze závodu formule 1 od nehody Ayrtona Senny z roku 1994. Bianchimu se stal osudným střet s jeřábem, který vyprošťoval vůz Adriana Sutila, jenž havaroval o kolo dříve. Francouzský jezdec ztratil kontrolu nad svým vozem a po děsivé srážce skončil v nemocnici s těžkými zraněními hlavy. V listopadu pak byl převezen do Nice, kde zůstával na jednotce intenzivní péče. Přestože byl schopen dýchat bez podpůrných přístrojů, vědomí už nenabyl.

Reklama

Související témata: