Hlavní obsah

Nechtěl skončit jako Schumacher, uvedl Bianchiho otec. A jezdec za pár dnů zemřel

Nice

Pilot formule 1 Jules Bianchi po devíti měsících podlehl vážným zraněním, která utrpěl při Velké ceně Japonska. Jezdec zemřel krátce poté, co jeho otec poskytl rozhovor francouzskému rádiu France Info. Philippe Bianchi uvedl, že jeho syn by nechtěl dál žít, pokud by se již nemohl aktivně věnovat kariéře profesionálního závodníka.

Foto: © Yuya Shino / Reuters, Reuters

Jules Bianchi před Velkou cenou Japonska, která se mu stala osudnou.

Článek

„Bavili jsme se o tom. Říkal, že kdyby jednou měl nehodu, jaká se stala Michaelu Schumacherovi, a jeho jediným hendikepem bylo jen to, že nemůže řídit, bylo by pro něho těžké dát žít. Závodění je jeho život," řekl v rozhovoru závodníkův otec.

Dále zmínil, že ohledně stavu svého syna je méně optimistický. „Obecně platí, že pokroky musejí přijít během prvních šesti měsíců," řekl Bianchi starší. „A nyní je to devět měsíců a Jules se stále neprobudil a není u něho vidět žádný významný pokrok," pokračoval.

„Postupem času, je to pro mě méně optimistické než v prvních dvou třech měsících po nehodě, kdy se dalo doufat v lepší výsledek," citovala média Philippa Bianchiho pět dnů před úmrtím jeho syna.

V noci na sobotu se pak dostalo na veřejnost prohlášení, v němž Philippe Bianchi spolu s manželkou Christine a jezdcovými sourozenci Tomem a Melanie informují o Julesově smrti.

„Jules tvrdě bojoval až do úplného konce, jak u něho bylo zvykem, ale dnes jeho bitva skončila. (...) Děkujeme Julesovým kolegům, kamarádům, fanouškům a všem, kdo dávali najevo svou účast během posledních měsíců, což nám dodávalo sílu a pomáhalo nám vypořádat se s takto těžkými časy," napsali příbuzní zesnulého Julesa Bianchiho.

Reklama

Související témata: