Hlavní obsah

Chilton věnoval své vítězství v Indy Lights zesnulému Bianchimu

Bývalý jezdec formule 1 Max Chilton ovládl v sobotu překvapivě závod seriálu Indy Lights v Iowě a premiérové vítězství věnoval svému někdejšímu kolegovi ze stáje Marussia Julesi Bianchimu. Pětadvacetiletý Francouz v pátek zemřel na následky nehody při loňské Velké ceně Japonska.

Foto: Valdrin Xhemaj, ČTK/AP

Jezdci formule 1 vyjadřují podporu Julesovi Bianchimu poté, co byl převezen do nemocnice se zraněními, kterým později podlehl.

Článek

"Myslel jsem na něho každých pět nebo deset kol. Byl to závodník, který byl předurčený k tomu, aby se stal světovým šampionem," řekl Chilton na adresu Bianchiho, s nímž závodil za Marussii ve formuli 1 v letech 2013 a 2014. O smrti bývalého parťáka se dozvěděl v noci před závodem. "Bylo to těžkých 24 hodin. Tohle věnuju jemu," tweetoval.

Chilton s Bianchim spolu závodili už od svých začátků v motokárách, kdy bylo oběma deset let. "Slova nedokážou popsat, co jeho rodina a sport ztratily. Můžu jen říct, že mi bylo velkou ctí, že jsem tě mohl poznat a závodit s tebou," napsal na twitteru po Bianchiho smrti.

Reklama

Související témata: