Hlavní obsah

FANTASY: Formule 1 je po letní přestávce zpět!

Po letní přestávce se vrací na scénu královna motosportu. Formule 1 se na tento víkend přesunula do Belgie, kde se na okruhu Spa-Francorchamps uskuteční 11. podnik letošní sezóny. Trať měří 7 004 kilometrů. Jedná se o nejdelší okruh závodů formule 1. Piloti ji díky její celkové náročnosti považují za jednu z neprestižnějších cen v kalendáři.

Lewis Hamilton se tentokrát v naší sestavě neobjeví.

Článek

Dramatická Velká cena Maďarska, která se uskutečnila 26. července, skončila nečekaným triumfem německého pilota Sebastiana Vettela na Ferrari. Druhý dojel Daniil Kvjat a na třetím místě skončil jeho stájový kolega Daniel Ricciardo. Největším překvapením závodu byl fakt, že se mimo stupně vítězů umístily oba Mercedesy.

Hamilton v Maďarsku chyboval

Hamilton udělal chybu již v prvním kole, kdy vyjel mimo trať. Nakonec dojel šestý. Nico Rosberg mohl skončit na druhém místě, ale při výjezdu ze zatáčky si prořízl o Riccardův vůz pneumatiku a dojel až osmý.

Přestože se Stříbrným šípům v Maďarsku nedařilo, tak stále zůstávají na čele šampionátu. Hamilton má v boji o titul mistra světa na svém kontě 202 bodů. Jeho stájový kole Nico Rosberg se pyšní 181 body. Třetí je se 160 body Sebastian Vettel.

V Belgii se daří Raikkönenovi

Kimi Raikkönen má dva velké důvody k radosti. Navzdory spekulacím Ferrari před několika dny potvrdilo, že bude jezdcem italské stáje i v příštím roce a Belgie je Velká cena, kde se mu daří. Celkem zde slavil triumf již čtyřikrát. Loni zde dojel na čtvrtém místě. Jednalo se o jeho nejlepší výsledek v uplynulé sezóně. Avšak bylo to poprvé, co se v Belgii nepostavil na pódium.

Ze současného startovního pole vyhráli Velkou cenu Belgie dvakrát Sebastian Vettel. Po jednom vítězství mají na svém kontě Felipe Massa, Lews Hamilton, Jenson Button a Daniel Ricciardo.

Reklama

Související témata: