Hlavní obsah

Pirelli o víkendu zveřejní příčiny exploze Vettelovy pneumatiky

Dodavatel obutí pro formuli 1 Pirelli už dokončil vyšetřování příčin exploze pneumatiky Sebastiana Vettela v závěru Velké ceny Belgie a výsledky technické analýzy předloží při víkendové Grand Prix v Monze. Zástupci Pirelli od počátku naznačovali, že za zničení pneumatiky mohlo přílišné opotřebení, protože pilot Ferrari zvolil riskantní strategii jediné zastávky v boxech.

Foto: Michael Kooren, Reuters

Osudný okamžik pro Sebastiana Vettela. Čtyřnásobnému světovému šampiónovi v závěru Velké ceny Belgie explodovala zadní pneumatika.

Článek

Čtyřnásobný mistr světa Vettel jezdil ve Spa na třetím místě, když mu v předposledním kole ve vysoké rychlosti explodovala pneumatika. Jezdec Ferrari měl velké štěstí, že se to stalo až po výjezdu z obávané zatáčky Eau Rouge, vyvázl tak bez následků. "Něco takového se vůbec nesmí stát. A tečka. Kdyby k tomu došlo o 200 metrů dřív, už bych tady nestál," rozčiloval se po závodě Němec, jenž nakonec dojel bez bodů dvanáctý.

Už v pátečním tréninku potkala stejná havárie jeho krajana Nica Rosberga. Explozi jeho pneumatiky Pirelli připsalo jejímu poškození neznámým předmětem na trati.

Reklama

Související témata: