Hlavní obsah

Blonďák Hamilton řádí v kvalifikacích jako Senna

Monza

Nejenom novou barvou účesu budí v Monze pozornost. Úřadující mistr světa formule 1 je ve formě i před Velkou cenou Itálie. Lewis Hamilton ze stáje Mercedes získal jedenáctou pole position v této sezóně a sedmým vítězstvím v kvalifikaci v řadě dorovnal rekord Ayrtona Senny z let 1988 až 1989.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Lewis Hamilton se po kvalifikaci v Monze usmívá. Sedmá pole position v řadě je jeho...

Článek
Fotogalerie

Hamiltonovi tentokrát nebude na startu dýchat na záda jeho stájový kolega Nico Rosberg, který po výměně motoru po třetím volném tréninku nakonec odstartuje až ze čtvrtého místa. Předstihli ho oba jezdci Ferrari, druhý Kimi Räikkönen a třetí Sebastian Vettel.

„Chlapci z Ferrari jsou dost blízko, takže bylo skvělé být s nimi v pěkném souboji," pochvaloval si Lewis Hamilton v cíli.

Do Itálie přiletěl jako odbarvený blonďák. „Asi bych neměl být překvapen tím, že můj nový účes přilákal po příjezdu do Monzy velkou pozornost," uvedl Hamilton ve svém blogu pro BBC.

„Vlasy jsem si na blond obarvil před pár dny v Los Angeles. Je to něco, co jsem se rozhodl udělat jen tak v síle okamžiku. Procházím velmi experimentálním obdobím svého života. Rád riskuji a zkouším nové věci, ať už jde o styl, restaurace nebo cokoliv jiného," vysvětlil.

Možná zkusí i něco jiného

„Zašel jsem ke kadeřníkovi a pomyslel si, že to zkusím. Žádné starosti. Je to však jen krátkodobé. Nechám si blond pro tento víkend a pak se možná vrátím k předchozímu stavu. A kdo ví, možná zkusím něco jiného," dodává.

Podstatné jsou ovšem závody. A Lewis nemá obavy, že by měl v neděli podobné problémy jako Rosberg během kvalifikace. „Ani pořádně nevím, v čem byl problém, ale kluci odvedli skvělou práci a otočili situaci v náš prospěch. Doufám, že zase získáme pěkný balík bodů," těší se Hamilton.

Reklama

Související témata: