Hlavní obsah

Ecclestone chválí sexy zkušební pilotku Lotusu, blondýna chce závodit

Londýn

Zas a znovu to ženské zkoušejí. Na pozice ve startovním poli formule 1 útočí nejen Susie Wolffová, testovací jezdec stáje Williams, ale také Carmen Jordáová, její kolegyně z Lotusu. „Chci jezdit závody a stát se nejlepší ženou ve formuli 1. To je můj dlouhodobý cíl,“ ujišťuje sedmadvacetiletá atraktivní blondýna ze Španělska, pro niž lobuje také Bernie Ecclestone, mocný vládce královské motoristické třídy.

Foto: Profimedia.cz

Zasáhne v budoucnu krásná Španělka Carmen Jordáová do seriálu MS formule 1?

Článek

Její otec José Miguel Jordá byl rovněž soutěžním pilotem. Carmen v uplynulých čtyřech sezónách startovala v seriálu GP3 bez výrazného výsledku. Sotva však začátkem tohoto roku nastoupila jako testovací jezdec k Lotusu, dává o sobě vědět.

„Je velmi dobrá a Lotusu už odvedla velmi dobrou práci," lobuje pro ni i Bernie Ecclestone, šéf seriálu formule 1.

„Chce samozřejmě jezdit i velké ceny, ale to není sama. Musíme najít správnou cestu," dodává vlivný Brit.

Stopky pohlaví nezajímá

Carmen Jordáová je další sexy dračicí, jež se tlačí na závodní okruhy formule 1 mezi mužské.

„Celé je to o tom dostat příležitost a dát talentovaným dívkám šanci ukázat se v nižších kategoriích. Není pochyb o tom, že jako žena musíte makat víc, abyste si získala respekt, protože mnoho lidí o vás bude pochybovat," poukázala nedávno Susie Wolffová.

„Když to ale jednou dokážete, pak je to celé už jen o výkonu a v motoristickém sportu je výkonem síla. Stopky nezajímá vaše pohlaví, rasa či jakýkoliv jiný faktor. Řeknou vám jen tolik, zda jste rychlí nebo pomalí a podle toho vás budou soudit," dodává dvaatřicetiletá pohledná blondýnka ve službách Williamsu.

Reklama

Související témata: