Hlavní obsah

FANTASY: Vzpamatuje se Mercedes v Japonsku z šoku, který utrpěl v Singapuru?

Jen týden po Velké ceně Singapuru pokračuje seriál mistrovství světa vozů formule 1 o tomto víkendu v našich ranních hodinách Grand Prix Japonska.

Věříme, že Mercedesy se opět objeví na stupních vítězů.

Článek

Velká cena Singapuru přinesla velké překvapení. Už v kvalifikaci, kterou poprvé po 23 kvalifikacích nevyhrál pilot Mercedesu, nýbrž Sebastian Vettel na ferrari. Německý pilot si dojel pro nejlepší místo na startu poprvé od Brazílie 2013. Na druhém místě skončil Ricciardo a na třetím Räikkönen.

Singapur ovládl Vettel

Německý pilot využil výhody první startovní pozice i v závodě. Čtyřnásobný mistr světa si dojel pro třetí vítězství v letošní sezóně, za ním se umístil se ztrátou půldruhé sekundy Daniel Ricciardo z Red Bullu a výborný víkend pro Ferrari zakončil na třetím místě Kimi Räikkönen.

Třináctý závod letošní sezóny se nevyvedl stáji Mercedes. Cílové vlajky se nedočkal úřadující mistr světa a lídr průběžného pořadí seriálu Lewis Hamilton, který zhruba v polovině závod vzdal, jelikož se potýkal s problémy s motorem. Ani jeho stájový kolega Nico Rosberg z Německa se nedostal na stupně vítězů. Skončil čtvrtý a stáhl Hamiltonův náskok v boji o titul  na rozdíl 41 bodů. Třetí Vettel ztrácí na Rosberga 8 bodů. Velkou cenu Japonska vyhrál v minulé sezóně Hamilton před Rosbergem a Vettellem. 

Reklama