Hlavní obsah

Button ve formuli 1 neskončí, říká jeho šéf

Suzuka

Jenson Button bude podle šéfa stáje McLaren pokračovat ve formuli 1 i v příštím roce. Ron Dennis sdělil médiím po závodě v Suzuce, že britský exmistr světa má v týmu dvouletou smlouvu a nic se na tom nezmění. Vyvrátil tak spekulace, že pětatřicetiletý šampión z roku 2009 měl právě v Japonsku ohlásit odchod z mistrovství světa po skončení sezóny.

Foto: Toru Hanai, Reuters

Jenson Button v Suzuce.

Článek

Button v Japonsku přiznal, že vzhledem k malé konkurenceschopnosti nemá z ježdění poslední dobou radost. Odchod ale nepotvrdil a řekl, že s týmem vede dobré rozhovory.

"Mluvili jsme spolu teprve ve čtvrtek. Bylo by bývalo lepší, kdyby věděl, že nemám v plánu využít opci na rozvázání kontraktu," vysvětlil Dennis. "Měl jsem ho informovat dřív, aby se předešlo pochybám," dodal stájový šéf.

Button závodí za McLaren šestým rokem, po změně dodavatele motorů z Mercedesu na Hondu ale stejně jako španělský týmový kolega Fernando Alonso výsledkově strádá. S pouhými šesti body za jedno osmé a jedno deváté místo je 18. v klasifikaci jezdců, ze 14 závodů pět nedokončil a v Bahrajnu dokonce ani neodstartoval. V neděli v Japonsku skončil šestnáctý.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint