Hlavní obsah

Button Kristiánovu hlášku nepoužije. V McLarenu bude pokračovat

Praha/Woking

Ještě před dvěma týdny se čile spekulovalo, že brzy z úst Jensona Buttona uslyšíme parafrázi proslulé Kristiánovy repliky „Zavřete oči, odcházím." Britský pilot ale nakonec oponu za svou 16 let trvající kariérou ve formuli 1 nestáhne. Stáj McLaren totiž ve čtvrtek potvrdila, že za ni bude mistr světa z roku 2009 závodit i v příští sezóně.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Jenson Button bude i v příští sezóně tváří McLarenu.

Článek

„V uplynulých týdnech jsme s Jensonem živě diskutovali o jeho dalších plánech. A dnešní prohlášení je radostnou zprávou a velkou motivací jak pro nás oba, tak pro celý McLaren," uvedl šéf skupiny McLaren Ron Dennis.

Button tak v McLarenu naplní svůj dvouletý kontrakt. „Abych uvedl věci na pravou míru... Jenson podepsal dvouletou smlouvu s možností ukončení po první sezóně. Tato opce je ale zcela irelevantní. Jenson bude závodit za McLaren i v příštím roce za podmínek, které jeho smlouva stanoví," prohlásil Dennis.

Pro britského pilota tak bude příští rok 17. sezónou ve formuli 1, během níž by se měl stát teprve třetím pilotem po Rubensi Barrichellovi a Michaelu Schumacherovi, který překročí hranici tří set startů ve Velkých cenách F1.

„V poslední době jsem hodně přemýšlel a není tajemstvím, že v jednu chvíli jsem vážil dvě rozhodnutí. S McLarenem jsem ale už spjatý po šest sezón. A z rozhovorů s Ronem v uplynulých týdnech jasně vyplynulo, že bychom rádi společně vytáhli tým ze současných potíží zpátky na vrchol. Letošní rok nebyl pro nikoho z nás úplně jednoduchý, všichni ale věříme, že nadcházející sezóna bude úplně jiná," uvedl pětatřicetiletý vítěz patnáctí závodů mistrovství světa vozů formule 1.

Vyhrabe se McLaren v příští sezóně F1 z problémů a bude konkurovat elitním stájím?
ano
70 %
ne
30 %
Celkem hlasovalo 1032 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články