Hlavní obsah

FANTASY: Mercedes má jistý pohár konstruktérů!

Po delší pauze se Formule 1 přesunula do USA, kde se v Austinu ve státě Texas uskuteční 16. podnik letošní sezóny. Díky časovému posunu se závod pojede až v neděli ve 20 hodin večer našeho času.

Hamiltona může o titul připravit jen velká shoda náhod.

Článek

Mercedes potvrdil v Rusku svou dominanci nad královnou motorsportu. Díky vítězství Lewise Hamiltona získaly Stříbrné šípy už čtyři závody před koncem celého seriálu MS pohár konstruktérů.

Hamilton si jede pro třetí titul

Druhý dojel Sebastian Vettel s Ferrari. Hamilton díky svému vítězství v Soči vede s 302 body boj o titul mistra světa před druhým Sebastianem Vettelem, který má 236 bodů a Nicem Rosbergem. O třetí titul mistra světa by Brita mohla připravit jen souhra několika náhod.

Velmi dramatické chvíle v olympijském parku přinesl souboj o třetí místo, které nakonec obsadil Sergio Peréz z Force Indie. Mexickému pilotovi pomohl na stupně vítězů v posledním kole divoký souboj mezi Valtterim Bottasem z Williamsu a Kimim Räikkönenem z Ferrari. Ten Bottase doslova sestřelil. Za tento prohřešek byl penalizován a skončil až osmý. Díky jeho penalizaci získal Mercedes cennou týmovou trofej.

Reklama

Související témata: